НОВИНИ ПЛЮС

09.12.2015

Дослідження Голодомору

Відома в Америці й Польщі журналістка Енн Епплбаум завершує писати книгу про Голодомор, базуватиметься вона на даних з українських архівів та архівів НКВС. Енн Елізабет Епплбаум — лауреат Пулітцерівської премії, автор багатьох публікацій про комунізм і розвиток громадянського суспільства в Центральній і Східній Європі. Була редактором The Economist і членом видавничої ради The Washington Post. Інформацію про написання книги поширив чоловік авторки, колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Він підкреслює, що Голодомор в Україні був геноцидом українського народу.

Наступного року в прокат вийде новий художній фільм про Голодомор «Гіркий врожай», знятий канадцями українського походження Джорджем Менделюком, Ієном Ігнатовичем та Річардом Бачинським. Головні ролі у фільмі зіграли британські актори, а самі зйомки проходили на території України та Британії.

Передаукціонна виставка

До 11 грудня в Брей-club у Києві триватиме передаукціонна виставка «Український і російський живопис та графіка ХІХ—ХХІ століть». В експозиції представлено роботи Абрама Маневича, Киріака Костанді, Петра Левченка, Івана Труша, Миколи Ге, Михайла Нестерова та інших. Уперше на аукціоні буде широко представлена графіка. Відвідувачі мають змогу побачити творчість цього напряму, зокрема Олександра Дейнеки, Бориса Кустодієва, Олександра Купріна, Георгія Нарбута, Бориса Косарєва, Анатолія Волненка. 12 грудня картини виставлять на торги.