Остання пісня «Іволги»

Остання пісня «Іволги»

Минула неділя, 18 жовтня, стала для Одеси жалобною. Скрізь замайоріли синьо-жовті прапори з чорними стрічками. Так одесити вшанували пам’ять загиблих на катері «Іволга». Напередодні малий плавзасіб затонув біля узбережжя Чорного моря, забравши життя щонайменше 14 осіб.

Парі міського голови

Парі міського голови

У столиці минулої неділі після реконструкції офіційно відкрили кінотеатр «Жовтень». Варто нагадати, що у жовтні минулого року будівлю підпалили під час сеансу фільму «Літні ночі» з ЛГБТ-програми Sunny Bunny фестивалю «Молодість». Пожежу тоді гасили п’ять годин — і кінотеатр суттєво постраждав, що змусило перервати його роботу на один рік.

Героїзм «людини-павука»

Героїзм «людини-павука»

В одному з п’ятиповерхових будинків селища Солоницівка, що в передмісті Харкова, днями спалахнуло одразу кілька квартир. Дві жінки з маленьким хлопчиком і 13-річною дівчинкою вибігли на балкон і почали кликати на допомогу. Вони буквально опинилися в смертельній пастці, бо житло повністю накрила вогняна і димова завіса, яка невпинно добиралася до місця їхнього ненадійного пристанища.

Шість дільниць

Шість дільниць

В Україні — тиждень виборів. І якщо 25 жовтня вся країна обиратиме депутатів до місцевих рад, то вчора, з 9-ї до 15-ї, на шести виборчих дільницях Київського Національного університету імені Тараса Шевченка — одного з провідних вишів країни, обирали нового ректора.

І фреш на обід

І фреш на обід

До 2020 року Збройні сили України повинні перейти на стандарти НАТО, а отже, і харчуватися українські військові повинні будуть відповідно. Наразі до запровадження омріяних стандартів ще далеко, але в Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного вже місяць триває експеримент, в якому наблизили харчування курсантів до стандартів Альянсу.

«Блакитні шоломи» в запасі

«Блакитні шоломи» в запасі

Офіційний Київ не виключає, що бойовики можуть зірвати виконання Мінських угод. На такі думки наводять події останніх днів. По-перше, минулої п’ятниці з вини терористів було в останній момент зірвано обмін полоненими.

Янгол сурмить славу

Янгол сурмить славу

Минулої суботи Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив алею Героїв у місті Ірпінь, що під Києвом. Пам’ятне місце вшанування загиблих воїнів АТО урочисто відкрили по вулиці Котляревського, поруч із Покровською церквою.

«Вічний» вогонь

«Вічний» вогонь

Виявляється, те, що на вулиці жовтень і термометр показує від сили +12 удень, не означає, що минула пора масових пожеж. Навіть навпаки. У східних, більшості центральних, північних регіонах України, у Запорізькій, в окремих районах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей 17—19 жовтня утримувалася надзвичайна (5-го класу) пожежна небезпека, попередили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Всі статті рубрики