Київ: пісні з Лесбосу

Київ: пісні з Лесбосу

Якось на книжковому ярмарку, без зупину проминаючи поетичну сцену, раптом вклякнув: дівчина чаклувала ритмічними семантизованими вигуками, ніби впадаючи на кодах у транс. Мимоволі спливло у пам’яті: таке читання чув наживо хіба в Оксани Забужко; пригадався й її рядок: «Істеричка, химерниця, відьма в чаду незагоєних слів» (Вірші: 1980—2013. — К.: Комора, 2013).

Кандидати замість «Молодості»

Кандидати замість «Молодості»

Фестиваль «Молодість», що розпочнеться 24 жовтня, продовжує видавати «на-гора» подробиці майбутнього кіномарафону. На останній прес-конференції організатори радо повідомили про те, що вже сформована програма Національного конкурсу.

Той, хто вдарився головою

Той, хто вдарився головою

Компанії Animagrad.com та FILM.UA анонсували показ у 2017 році мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Звісно, з’явиться осучаснена історія. І це позитивно, адже підростаюче покоління потребує нового і свіжого. А найкраще такий продукт створювати на базі традицій, сплітаючи одне з одним.

Сопрано великого екрана

Сопрано великого екрана

«Сеанси без поп-корну». Так прокатна компанія UFD у рекламних буклетах назвала свій безпрецедентний проект, який запускає у жовтні, — сезон Шедеврів світової театральної сцени на великому екрані. Відтепер охочим не треба їхати у Барселону в театр «Лісеу», щоб дивитися «Попелюшку» Россіні, у Цюрих — щоб в оперному театрі послухати «Весілля Фігаро» Моцарта.

Всі статті рубрики