Метр — короткий, враження — грандіозні

23.09.2015

Унікальність цього фесту полягає в тому, що він дозволяє усім охочим відчути себе частиною світової спільноти кіногурманів. Упродовж тижня українські кіномани разом зі своїми однодумцями з інших країн зможуть переглянути найкращі десять картин-фіналістів і долучитися до визначення переможця.

У 2015 році оргкомітет фестивалю розглянув близько 700 заявок від кінематографістів з 52 країн світу. Десятку фіналістів сформували зі стрічок, що презентують Німеччину, Францію, США, Швейцарію, Фінляндію, Данію, Косово, Великобританію... Серед фільмів, котрі удостоїлися честі такого поважного представлення — сиквел переможця минулорічного фестивалю «Повний уперед, носоріг!»; стрічка «Усе закінчено», що розповідає про пару, яка мріє про гострі відчуття; комедійна замальовка про двох дівчат, що застали батьків у пікантній ситуації «Папа в мамі» (цей фільм був показаний на ста міжнародних кінофорумах , де отримав кілька десятків нагород); зворушлива історія про двох пенсіонерів «До зустрічі!»; драматична стрічка «Шок».

Манхеттенський кінофестиваль цьогоріч відбудеться у 300 містах світу і збере біля кіноекранів сто тисяч шанувальників короткого метру, які й визначать фільм-переможець. Українці в цьому фестивалі візьмуть участь уже вдев’яте. Фестиваль триватиме з 24 вересня до 4 жовтня у Києві, Одесі, Львові, Дніпропетровську та інших містах.