ТАКЕ КІНО

22.09.2015

Врода — за звільнення Сенцова

У конкурсній програмі короткометражних фільмів «Межі шоку» 24-го Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок», що проходив в Анапі Краснодарського краю, відзнаки здобули українки Катерина Горностай та Марина Врода. «За психологічну точність діалогів» було відзначено стрічку Катерини «Віддалік». Марині дістався дипломом «За силу висловлювання» у  стрічці «Равлики». Марина Врода була присутня на фестивалі й закликала звільнити українського режисера Олега Сенцова, засудженого російською владою за сфабрикованими звинуваченнями до 20 років ув’язнення, повідомив сайт Національної спілки кінематографістів України.

Нагадаємо, Марина Врода — лауреатка нагороди «Золота пальмова гілка за короткометражний фільм» Каннського кінофестивалю за стрічку «Крос» (2011).

Відзнака в Торонто

Фільм про Революцію гідності «Зима у вогні» посів перше місце на міжнародному кінофестивалі в Торонто. Кінострічка отримала приз глядацьких симпатій у категорії документальний фільм. «Я хочу подякувати за підтримку і визнання нашого фільму як важливого історичного пам’ятника, присвяченого патріотизму та єдності українського народу», — сказав режисер фільму Євген Афінєєвський, повідомив Укрінформ. Режисер зазначив, що 9 жовтня кінострічка буде доступна мільйонам користувачів сервісу Netflix.