Як Новий рік зустрінеш

Як Новий рік зустрінеш

Якщо минулого року через воєнні дії на сході України приїхало дуже мало хасидів, то цьогоріч на Черкащині очікують майже тридцять тисяч паломників iз різних країн світу. Традиційно на святкування іудейського Нового року Рош-га-Шана до Умані приїздять тисячі прочан на могилу свого наставника цадика Нахмана.

Шерше ля...

Шерше ля...

На вихідні Французький інститут у Києві запрошує всіх охочих на День відкритих дверей. У суботу там можна відвідати пробні уроки французької, побувати на виставці «Акварелі» художниці Амелі де Трогофф, долучитися до різних конкурсів і поласувати смаколиками французької кухні.

Коли «тата» образиш

Коли «тата» образиш

Знімальна група американського телеканалу WSIL-TV приїхала до України, аби зняти серію репортажів про суспільне життя та війну в нашій країні. Зрозуміло, що журналісти з Америки не могли не зацікавитись і Донецьким національним університетом, що переїхав до Вінниці.

Ведмідь не спить

Ведмідь не спить

Незважаючи на відносне затишшя у зоні АТО, яке триває вже другий тиждень, Росія продовжує концентрувати вздовж кордону з Україною велику кількість військовослужбовців. Тож загроза наступу російських військ на сьогоднішній день зберігається, вважає секретар РНБО України Олександр Турчинов.

Хто «злив» Яценюка

Хто «злив» Яценюка

Наступного тижня, у вівторок, у верховному суді Грозного в Чечні розпочнеться підготовче засідання у справі затриманих ФСБ і доправлених до Росії лідера УНА-УНСО Миколи Карп’юка та українського журналіста Станіслава Клиха, яких обвинувачує слідчий комітет РФ в участі у чеченській війні, вбивстві російських військовослужбовців та створенні банди.

Полювання на радикалів

Полювання на радикалів

Приховане протистояння між представниками громадських об’єднань та місцевою владою в Одесі, яке досі проявлялося у формі напруженого співіснування, нарешті знайшло свій вихід. Днями міліція затримала одразу кількох місцевих активістів: лідера одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка, очільника «Автомайдану» Євгена Резвушкіна та куратора «Правого сектору» в Комінтернівському районі Руслана Демчука.

Всі статті рубрики