Й арт, і барбекю

17.06.2015

У Львові все літо триватиме новий фестиваль «Арт барбекю», який стартував у минулі вихідні на подвір’ї Палацу мистецтв. Охочі долучитися зможуть навчитися правильно нарізати хамон, готувати смачну вегетеріанську їжу чи робити домашні бургери. Втім організатори заходу продумали не лише кулінарну програму. На першому місці ж бо — «арт». Тож працюватиме дитяча зона з аніматорами та театральними виставами, показуватимуть комп’ютерні ігри на величезному екрані, будуть виступи музичних гуртів, оздоровчі програми. Щонеділі, ввечері, відбуватимуться кінопокази. Вхід на події — вільний, на майстер-класи треба записуватися заздалегідь та оплатити матеріали.

«У нас є окремі куратори, які займаються мистецькими, оздоровчими та кулінарними програмами, — говорить директор Палацу мистецтв Юрій Гнатковський. — Сподіваємося, все буде креативно і весело. Все зроблено для того, щоб людей занурити в творчу атмосферу спілкування, розвитку і корисного дозвілля».

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>