Гроші зі сміття

Гроші зі сміття

Щорічно, починаючи з 1972 року, на початку червня відзначається День захисту довкілля. Напередоднi цього дня активісти закликають усіх небайдужих долучитися до акцій із прибирання улюблених місць відпочинку: парків, узлісь, берегів річок. Одним з об’єктів посиленої уваги екологів сьогодні стане й Оболонська набережна, яка залишається великою проблемою для комунальних служб, не здатних упоратися з великим обсягом сміття.

«Форсування» «Дунаю»...

«Форсування» «Дунаю»...

У ніч на четвер у Черкасах сталася масова бійка. Приблизно о 23.20 на розі вулиць Чехова та Гоголя, біля магазину «Дунай», два десятки студентів-іноземців Черкаського державного технологічного університету напали на двох своїх українських колег.

Як тебе не любити

Як тебе не любити

До Дня Києва, який традиційно припадає на останні вихідні травня, цього року, крім основних заходів на Софійській площі, міська влада підготувала низку розмаїтих імпрез. «Так, 30 травня на Софійській площі відбудеться флешмоб iз масового виконання Гімну Києва — пісні «Як тебе не любити, Києве мій» у супроводі естрадно-симфонічного оркестру «Київ Класік», — зазначила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Нема пророка

Нема пророка

Учора в Полтаві у Київському райсуді продовжився розгляд справи за обвинуваченням Геннадія Кернеса та двох його охоронців у нападі на євромайданівців Олександра Кутяніна та Олексія Ряполова, викрадених під час фотографування номерів автомобілів біля готелю «Національ», що належить харківському меру. Кернеса обвинувачують у викраденні, катуванні активістів та погрозi вбивством.

Спитайте Шойгу

Спитайте Шойгу

Росія продовжує накопичувати війська і сотні одиниць техніки, включаючи мобільні ракетні установки, танки й артилерію, на тимчасовій базі поблизу кордону з Україною, повідомляє агенція Reuters. Набільшу концентрацію російських військ зафіксовано на Кузьмінському полігоні, за 50 км від кордону РФ з Україною.

«Бал» з «Ізумрудами»

«Бал» з «Ізумрудами»

«Ізумруд» — новий російський прикордонний корабель — напередодні професійного свята «зелених кашкетів» причалив у Балаклаві, де з минулого року базується морський дивізіон ФСБ. Хто хоч раз побував у тутешній бухті, той добре знає: стоятиме «Ізумруд» та інші кораблі ледве не під вікнами будинку, де певний час мешкала Леся Українка (неподалік досі стоїть пам’ятник поетесі).

Дар триєдності

Дар триєдності

Це свято багатогранне: відзначається дарування вірним утішителя — Святого Духа, відкриття Бога в повноті і створення християнської Церкви. Згідно зі Святим писанням, цього дня на апостолів зійшли язики полум’я і вони заговорили різними мовами, аби могти проповідувати Євангеліє різним народам.

Всі статті рубрики