Скучили за літом?

Скучили за літом?

Ті, хто зачекався літнього тепла, можуть сміливо планувати відпустки чи принаймні активний відпочинок на вихідні. Вже до кінця тижня синоптики прогнозують різке потепління. «Уже в п’ятницю, 22 травня, температура повітря в Києві становитиме 24 градуси», — повідомив «УМ» директор Укргідрометцентру України Микола Кульбіда, зазначивши, що це вже справжнє літо і найближчим часом ніякий холод його не зіпсує.

Пам’ятник розбрату

Пам’ятник розбрату

Цього року 29 липня Україна святкуватиме 150-річчя з дня народження митрополита. До урочистої дати Греко-католицька церква та громада Львова, зокрема, готувалися вже давно. Ще в 2010 році почалися дискусії щодо встановлення в місті пам’ятника одному з найвидатніших очільників греко-католицької церкви.

Мама, журналісти і Росія

Мама, журналісти і Росія

У середу близько другої дня до аптеки на вулиці Пантелеймонівській, що в середмісті Одеси, зайшов озброєний чоловік. Погрожуючи пістолетом і вибухівкою, він узяв у заручники двох співробітниць. Це стало справжнім шоком для одеситів. Адже аптека розташована на одній iз найбільш людних вулиць міста, поряд iз легендарним Привозом.

«Стріла» під Маріуполем

«Стріла» під Маріуполем

На лінії розмежування зони АТО бойовики нахабніють усе більше, незважаючи на спостерігачів місії ОБСЄ. Так, за словами заступника керівника СММ ОБСЄ Олександра Хуга, саме його колеги за допомогою безпілотника місії зафіксували за 25 км від Маріуполя, у селі Октябрське, розміщений окупантами зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10», призначений для знищення повітряних цілей.

Метро без «прикрас»?

Метро без «прикрас»?

Із набуттям чинності закону про декомунізацію зміни торкнуться і багатьох архітектурних об’єктів. І передусім — столичного метро, яке будувалося не тiльки як транспортний засіб, а i як об’єкт комуністичної пропаганди. Комісія Київради з питань культури затвердила відповідне рішення про демонтаж комуністичної символіки на будівлях і спорудах, що перебувають у комунальній власності, включаючи і «підземку».

Всі статті рубрики