Геній випадковостей

Геній випадковостей

«Вчіться від нього не старіти», — звертається до вщерть наповненого залу в столичному Будинку кіно голова Спілки кінематографістів Сергій Тримбач на ювілейному вечорі Олександра Муратова. 21 квітня відомому режисеру, поету, письменнику, сценаристу, композитору, публіцисту і художнику виповнилося 80.

«Українське диво»

«Українське диво»

У сьогоднішній, справді нелегкий час, коли країна і народ проходять через випробування війною і кризою, чи не кожна жива людська душа прагне хоча б краплі позитиву, надії, звичайних добрих, приємних вражень та вістей. І часом таки знаходить їх у повсякденному житті.

Щоб Україна жила

Щоб Україна жила

Нині концертами та благодійними ярмарками на підтримку наших воїнів мало кого здивуєш. І все ж важко переоцінити значення кожної гривні, кинутої в скриньку від щирого серця і з вірою в перемогу. Особливо якщо до цього долучаються школярі.

«Ванга» з олівцем

«Ванга» з олівцем

Давнім читачам «України молодої» ім’я художника-карикатуриста Андрія Потопальського добре відоме. За освітою він геодезист, хоча жодного дня не працював за спеціальністю. Першу роботу з промовистою назвою «Безробіття» намалював у 1983 році у газеті «Молода гвардія».

Війна без прикрас

Війна без прикрас

Анексія Криму, трагедія в Одесі, кримський «референдум», долі звичайних жителів окупованих територій — основні репортажі з місця подій «новоспеченої» книги «Війна на три букви», презентація якої цими днями відбулася в Києві. Автори — український журналіст Артем Чапай та російська журналістка Катерина Сергацкова — побували в найгарячіших точках протистоянь на сході України, поспілкувалися з українськими солдатами та місцевими жителями по обидві лінії фронту, аби показати війну такою, як вона є.

Всі статті рубрики