Таки святий козак

Таки святий козак

Напередодні Нового року собор Української православної церкви Московського патріархату канонізував українського національного героя великомученика Петра Калнишевського — останнього кошового отамана Запорозької Січі. Шість років тому таке ж рішення прийняв собор УПЦ Київського патріархату, відзначивши подвижницьке життя легендарного кошового.

Свята «діорама»

Свята «діорама»

Ось уже кілька років поспіль у тернопільській церкві святого апостола Петра, що на вулиці Володимира Великого, встановлюється унікальна шопка — символічно декороване місце народження Ісуса Христа. Ось і цього року тут побито рекорд України за її величиною — своєрідна діорама займає всю стіну храму і має 27 метрів у висоту та 41 — у ширину.

Різдво, яке єднає

Різдво, яке єднає

Днями центральний вокзал Івано-Франківська сповнився гомоном захоплених дитячих голосів. Близько тисячі дітей із східних регіонів приїхали сюди в рамках акції «Різдво в Карпатах», щоб познайомитися ближче з різдвяними звичаями та традиціями Західної України. «Такий шанс випадає не щодня, а я ще ніколи не бувала ні в горах, ні у Західній Україні. Спершу трохи боялася, але зараз я просто не можу передати, наскільки мене добре приймають» — поділилася з «УМ» 14-річна учасниця акції Ольга Бевз.

Патруль недопатрулював

Патруль недопатрулював

Після кількох послідовних вибухів в Одесі, кваліфікованих як терористичнi акти, на вулицях міста з’явилися озброєні люди у військовій формі. Дві колони військових КрАЗів, що в суботу в’їхали до центру Одеси, не на жарт налякали місцевих мешканців. Утім, як заспокоїли одеситів у міліції, причин для хвилювання немає: таким чином Нацгвардія розпочала антитерористичне оперативно-профілактичне відпрацювання в місті, щоб убезпечити від наступних вибухів.

Криваві ріки напередодні Різдва

Криваві ріки напередодні Різдва

Жодного святкового дня терористи на Донбасі не припиняли бойових дій, навпаки, навіть збільшили кількість обстрілів. Окрім цього, бойовики знову почали використовувати реактивні системи залпового вогню «Град» та важку артилерію.

Зрадницька «Інтер»-активність

Зрадницька «Інтер»-активність

Бойкот патріотично налаштованими активістами російських співаків та акторів, які неодноразово виступали з антиукраїнськими заявами, може нарешті перетворитися на державну політику захисту інформаційного простору після показу в новорічну ніч «Інтером» виступу Йосипа Кобзона, що є персоною нон-грата в Україні. Якщо буде політична воля перейти від заяв до їх втілення.

По всьому світу стала новина...

По всьому світу стала новина...

Уже сьогодні на січневому небі запалає перша зірка, яка сповістить про народження спасителя Ісуса Христа. Всі родини зберуться за святковим столом iз 12 стравами, що, за традицією, знаменують 12 апостолів, а беззмінною «зіркою» столу, як у прадавні часи, так і зараз, стане кутя — символ багатства, достатку і життя.

Всі статті рубрики