Інша сторона Туве

Інша сторона Туве

Туве Янссон, також відома як «мама мумі-тролів», стала першою і залишається єдиною фізичною особою, що забезпечила Фінляндії міжнародну славу й стабільний прибуток до бюджету. Крім неї, на це спромоглася лише компанія Nokia. Проте, що ми знаємо про цю жінку, окрім того, що вона створила казковий світ, яким захоплюються малюки і дорослі по всій планеті? Дитячою письменницею Туве Янссон стала, коли їй виповнився 31 рік.

Уночі, коли приходять ніндзя

Уночі, коли приходять ніндзя

Наслідуючи традиційні закони американської поп-культури, команда з чотирьох черепашок, які розмовляють і володіють бойовими мистецтвами та яка вперше показала себе в коміксах, після чого за три десятки років встигла засвітитися в кількох мультсеріалах і повнометражних фільмах різних ступенiв успішності. Не буде зайвим згадати і серію ігор на так званих «приставках», завдяки якій герої лише зміцнили свою популярність.

Сто разів про гідність

Сто разів про гідність

У Національному музеї Тараса Шевченка презентували фотовиставку «Сотня світлин Майдану» Валеріана Антоновича, викладача фотомистецтва коледжу Київського національного університету технологій та дизайну. Розпочалась вона Шевченковими словами «Борітеся — поборете...» та Гімном України.

Всі статті рубрики