Надія для Надії

Надія для Надії

У мережі з’явилося відео допитів українських військових батальйону «Айдар», яких захопили у полон терористи ЛНР. Найбільший резонанс викликало відео допиту чи не єдиної жінки-льотчика ЗСУ Надії Савченко, яка майже місяць обороняла Україну на східному кордоні.

Загрози мирного неба

Загрози мирного неба

За загадкових обставин на Харківщині розбився гелікоптер Ніжинського спеціального вертолітного загону Державної служби з надзвичайних ситуацій, що мав приземлитися на Чугуївському аеродромі. Після того як повітряне судно зникло з радарів, на його пошуки відправили майже півтисячний загін фахівців ДСНС, ВСУ, цивільної авіації, прикордонної та аварійно-рятувальної служб.

Хто відповість за Одесу?

Хто відповість за Одесу?

Члени Ради безпеки ООН не підтримали пропозицію Москви звернутися до Генсека організації Пан Гі Муна з проханням про незалежне розслідування трагедії в Одесі 2 травня. Нагадаємо, що тоді в результаті пожежі в одеському Будинку профспілок, за офіційними даними, загинуло 42 особи: 32 (iз них 6 жінок) не змогли вибратися з будівлі, 10 (iз них 1 жінка) загинули, стрибаючи з вікон.

Війна світів чи інтересів?

Війна світів чи інтересів?

Останні дні інтернетом гуляє чи то жарт, чи то риторичне питання, що доки мер Харкова після поранення лікувався в Ізраїлі, в місті було все тихо і мирно. А варто було йому повернутися — і знову сепаратисти підняли голову. Принаймні події останніх вихідних дають багато приводів замислитися.

Під гарячу руку

Під гарячу руку

Минулої неділі «вєжлівиє люді», представлені у соцмережах як «Київська Народна Республіка», оголосили про намір провести мирну ходу від Лаври проти воєнних дій на Донбасі. На факт, що бойові дії наразі призупинені і вогонь відкривають ті ж таки «ввічливі люди», «республіканці» не зважали.

І знов — у «Азов»

І знов — у «Азов»

Якщо йти в бій — то з надійними людьми, якщо приймати присягу — то в духовному центрі столиці. Мабуть, такі думки були вчора у багатьох добровольців, які поповнили лави батальйону, що веде бойові дії в зоні антитерористичної операції.

Той, що рейки рве

Той, що рейки рве

Яка війна без партизанщини? І яка партизанщина без підірваних залізничних колій? Схоже, невідомі на Донеччині в день сумних роковин початку Другої свiтової війни вирішили уявити себе героями тих часів і влаштували на Донецькій залізниці два теракти. Жертвами новітніх «партизанів» стали звичайні товарні вагони з колчеданними огарками, які використовуються для виготовлення цементу.

Мир чи знищення?

Мир чи знищення?

Українські сили антитерору минулої п’ятниці о 22.00 припинили вогонь у зоні АТО після відповідного наказу Президента Петра Порошенка. Відтак підрозділи ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби до 10-ї ранку наступної п’ятниці — 27 червня не будуть вести бойових дій, не переходитимуть у наступ, а лише відповідатимуть вогнем у разі нападу бойовиків.

Всі статті рубрики