На День Перемоги дискредитовану георгіївську стрічку пропонують замінити червоним маком

На День Перемоги дискредитовану георгіївську стрічку пропонують замінити червоним маком

Георгіївська стрічка, яку традиційно використовували під час ушанування пам’яті загиблих у роки Великої Вітчизняної війни, нинi набула в Україні негативного значення. Тому Український інститут національної пам’яті запропонував відзначити цього року День Перемоги під новим символом — квіткою червоного маку. «Пропонуємо новий символ як вияв нашої поваги до тих, хто знищив нацизм. Це буде червоний мак — символ європейський та український. У наших піснях йдеться, що маки зацвітають там, де пролилася козацька кров», — зазначив директор УІНП Володимир В’ятрович.

Потрійне свято у «зелених чоловічків»

Потрійне свято у «зелених чоловічків»

Зрозуміло, видовище матиме передовсім пропагандистсько-виховну спрямованість. Ще б пак. Адже випала така нагода: День Перемоги, 70-річчя визволення міста від німецько-фашистських загарбників і «повернення» до Росії. На свято має завітати кремлівське керівництво, не виключено, що й сам Володимир Путін. Про це свідчить той факт, що початок військового параду заплановано не на ранок, як було у попередні роки, а на 15-ту годину.

Найголовніша людина

Найголовніша людина

До Дня матері, який відзначатимуть 11 травня, у Рівному в парку Молоді відкриють залізну скульптуру янгола Даринки, вона стане першим експонатом кованої алеї. Скульптуру виготовили минулого року на фестивалі ковалів «Металеве серце», вiдтак майстри подарували її місту.

Одеські несподіванки

Одеські несподіванки

ІУ МВС упевнені, що в розмаху трагедії 2 травня в Одесі винна міліція. Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар заявив: «Ми можемо говорити про те, що це була спланована акція, в якій... міліція не тільки не бездіяла, а й була співучасником. Була домовленість між міліцією та бандитами». І дав зрозуміти, що за сепаратистів в Одесі взялися серйозно.

Згорів від сорому

Згорів від сорому

У вівторок подружжя Кузнєцових, Міра та Михайло, з Росії привселюдно спалило свої російські паспорти біля пам’ятника Тарасові Шевченку. На такий вчинок люди наважилися, щоб висловити свою незгоду з політикою Путіна. Відмовитися від російського громадянства в Російській Федерації дуже складно.

Обережно: лайно

Обережно: лайно

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора під Слов’янськом були перестрілки. Уранці терористи намагалися повернути контроль над кількома блокпостами і телевежею, що в передмісті — в селі Андріївка. За даними організації «Інформаційний опір», сепаратисти групами намагалися покинути заблоковане місто. Російський ресурс LifeNews інформував, що під час таких спроб мінімум двоє сепаратистів загинули.

Загинув вiд рук терористiв

Загинув вiд рук терористiв

Оголошення про поховання убитого п’ятого травня на Донбасі сумчанина Олександра Аніщенка розсилалося в iнтернеті з припискою «передайте іншим». І до театру імені Щепкіна прийшло справді багато людей. Саме тут кілька тижнів тому Суми прощалися з Олександром Братушкою — героєм Небесної сотні. Тепер жертвою вже не влади — рашистів — став 44-річний підполковник, співробітник Центру спеціальних операцій Служби безпеки України.

Не «при параді»

Не «при параді»

Цього року 9 травня ризикує отримати ще один привід називатися святом «зі сльозами на очах». Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявив, що російські диверсанти 8-9 травня планують провокації у Донецьку, Луганську, Запоріжжі, Харкові, Херсоні, Миколаєві, Одесі та Києві. У зв’язку з цим місцеві влади відміняють велелюдні заходи, які можуть перетворитися на арени масових заворушень.

Всі статті рубрики