На низькому старті

На низькому старті

Економіка України, за підсумками минулого року, вийшла у так звану нейтральну зону. «Нисхідну динаміку першого півріччя компенсувала висхідна динаміка другого, а особливо, четвертого кварталу», — заявив учора на прес–конференції радник голови НБУ Валерій Литвицький.

Чим можемо — допоможемо

Чим можемо — допоможемо

Сумщина провела в останню путь частину загиблих в аварії на залізничному переїзді поблизу станції Вири. А влада тим часом оголосила про підтримку постраждалих та сімей загиблих. «Оскільки ця аварія визначена трагедією державного рівня, постраждалі мають отримати допомогу з державного і з обласного бюджетiв», — розповів заступник начальника управління з питань над­звичайних ситуацій облдержадміністрації Сергій Лукашенко.

Олімпійський «заплив»

Олімпійський «заплив»

Напередодні зимової Олімпіади в Сочі чорноморські хвилі розсікали безліч різних кораблів і суден. У двох морпортах цього міста причалили аж десять велетенських круїзних лайнерів, пасажирських поромів і вітрильників із туристами.

Без хреста

Без хреста

У Харкові невідомі зловмисники знову понівечили пам’ятний знак воїнам Української повстанської армії. Двометровий металевий хрест, стилізований під дерево берези, днями був спиляний у Молодіжному парку. Зникнення помітив один з активістів Спілки української молоді Роман Черемський i сповiстив міліцію.

Опанасова битка

Опанасова битка

Учора близько третьої години ночі два столичні ресторани — «О’Панас» та Mai Tai Lounge Kyiv, які належать сестрі віце–спікера від КПУ, депутатці–комуністці Оксані Калєтнік, стали жертвою нападу невідомих у камуфляжі. «У ресторані Mai Tai Lounge Kyiv було розбито вхідні скляні двері, потрощено фігурки з гіпсокартону, які стояли надворі, стіни розписано словами «Слава нації!» та «Бойкот».

Теракт на Майдані

Теракт на Майдані

Учора близько 11–ї ранку на п’ятому поверсі столичного Будинку профспілок, де розташувався Штаб національного спротиву (саме на цьому поверсі таборує «Правий сектор»), пролунав вибух. Як з’ясувалося, один із бійців сортував ліки, передані киянами на потреби Майдану, коли в одній iз коробок здетонувала бомба.

«Революцiйне» весiлля

«Революцiйне» весiлля

У середу в колонній залі КМДА, яка вже третій місяць є одним зі штабів Євромайдану, поєднали долі двоє активістів, яких звів Майдан. Вінчання проводив православний священик, теж волонтер Майдану, замість корон над молодятами тримали українські віночки.

Лихий поплутав

Лихий поплутав

Кілька годин знадобилося кіровоградським правоохоронцям, аби затримати безбожника, котрий обікрав та підпалив церкву Іоанна Милостивого у Вільшанці. «Віряни, які разом iз настоятелем храму отцем Іваном прийшли на вранішню літургію, побачили там страшну картину — вікно церкви розбите, а всередині все розкидано та вкрито чорною кіптявою», — повідомили «УМ» у прес–службі кіровоградської обласної міліції.

Всі статті рубрики