Не підмажеш — не поїдеш

Не підмажеш — не поїдеш

Учора Дніпропетровськ сколихнула неординарна подія. Понад 100 працівників комунального підприємства «Дніпропетровський міськ­електротранспорт» перекрили виїзд із депо за 14 маршрутами близько 155 трамваям. Вимогу люди ставлять конкретну — виплатити заборгованість із заробітної плати, яку перестали отримувати ще з жовтня.

Гривня: назад кроком руш!

Гривня: назад кроком руш!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Невелике «просідання» курсу національної валюти, яке ми спостерігаємо сьогодні, завершиться вже найближчими днями. А курс гривні повернеться до значення початку 2013 року. Такий висновок експерти роблять, аналізуючи домовленості Президента Віктора Януковича у Китаї, Москві, а також дані Національного банку України про головні тенденції валютного ринку в листопаді нинішнього року.

«Свої» злодії

«Свої» злодії

Мешканці Миколаєва завалили скаргами і дзвінками міський відділ міліції: люди з обуренням повідомляли, що невідомі просто серед білого дня крадуть залізничні рейки недалеко від прохідної суднобудівного заводу Імені 61 комунара.

Під знаком Кобзаря

Під знаком Кобзаря

На офіційному сайті Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка з’явився «короткий» список претендентів на здобуття премії 2014 року. Як зазначається у повідомленні, на засіданні під головуванням Бориса Олійника було обговорено претендентів і шляхом таємного голосування допущено до участі в третьому конкурсному турі.

Сидіти мають інші

Сидіти мають інші

Учора на майдані Незалежності у Києві розгорнувся величезний біло–червоно–білий національний стяг Білорусі. Пізніше колона зі стягом пройшлася вулицями Києва до посольства республіки Білорусь, де більше сотні людей взяли участь у народному вічі. Маніфестанти підписали і спробували передати до посольства звернення з вимогою невідкладного визволення всіх білоруських політв’язнів і проведення вільних виборів. Акцію підтримав Комітет визволення політв’язнів та багато учасників Євромайдану.

Там, де живе Бог

Там, де живе Бог

До червня зі 140 тисяч пам’яток, що є на її території, Україна мала лише п’ять об’єктів, занесених до Списку Всесвіт­ньої спадщини ЮНЕСКО. І от сертифікати ЮНЕСКО про приналежність до об’єктів світової спадщини отримали вісім карпатських дерев’яних храмів (про них свого часу «УМ» розповідала). Чотири з них розташовані на території Львівщини.

Козак–богатир

Козак–богатир

У Тернопільському обласному перинатальному центрі матері і дитини сталася справді надзвичайна подія — вперше за історію існування закладу (а йому вже кілька десятків років) тут з’явилося на світ немовля вагою 6 кілограмів 800 грамів. На сьогодні це — абсолютний рекорд України, досі найбільшим новонаро­дженим вважали Артемчика Маштакова з містечка Новоазовка на Донеччині, який народився минулого року вагою рівно 6 кілограмів.

Викрадення капітана

Викрадення капітана

Біля берегів Нігерії, в затоці Біафра, піратське судно напало на нафтоносний танкер MT Althea (належить грецькій компанії Medtankers, прапор Маршаллових островів), на борту якого перебувало 18 членів екіпажу, з яких 17 українців та один грек, повідомляє посольство України в Нігерії. Згідно з його інформацією, судно стояло на рейді поблизу Порт Харкорт.

Всі статті рубрики