НОВИНИ ПЛЮС

13.12.2013

Паустовський повернувся у Київ

У Київській школі №135, що поряд із посольством Австрії, за приватної ініціативи вчителів і учнів створено Музей Костянтина Паустовського, одного з найпопулярніших письменників минулого століття, «москвича за місцем народження і киянина у душі», який прожив в Україні понад 20 років.

Адміністратор музею Олена Артамонова розповіла, що робота зі створення музею почалася 2012 року — в рік 120–річчя письменника. «В експозиції зібрано документи і матеріали, присвячені творам Паустовського та його біографії. Вона займає шкільну аудиторію, оформлену музейними стендами та предметами інтер’єру київського періоду життя Костянтина Георгійовича», — зазначила Артамонова.

Музей Паустовського відкритий для вільного відвідування всіх охочих.

Популярність Паустовському принесли повість «Кара–Бугаз», роман «Романтики», автобіографічна «Повість про життя». Загалом усі його твори вийшли у шеститомному зібранні.

«Це перебор, Вікторе»

«Я не до кінця розумію, що сі відбуває, але: 100 000 переглядів за 32 години! Дякую люди, що сі дивите», — написав у соцмережі канадський журналіст Майкл Щур, який за три хвилини і всього за 200 гривень 7 грудня на Євромайдані зняв кліп на пісню «Гітарний перебор» про Віктора та його «Межигір’я». На сьогодні відео Майкла Щура у мережі YouTube переглянули майже 220 тисяч.

За псевдонімом харизматичного діаспорянина з пишними вусами, який ніколи не знімає вишиванку, криється український журналіст «1+1» Роман Вінтонів. В інтернеті він щотижня викладає альтернативні новини з почуттям гумору нібито для каналу «Телебачення Торонто». Тепер «журналіст із Канади» ще й заспівав про політику.

«У пісні я намагався описати всю ту ситуацію, яка зараз відбувається у країні. Дії влади я і справді вважаю перебором. Ось і назва відповідна», — пояснив журналіст.