Зцілення «дивом»

10.12.2013
Зцілення «дивом»

Інна Пантелемонова і її «Народження дива». Картина «Весна в душі». (автора.)

«Ці картини дарують відчуття затишку і спокою. Хочеться пригорнутися до них. І помолитися», — каже киянка Валентина. Роботи Інни Пантелемонової, які ми розглядаємо перед відкриттям її виставки в галереї MyGallery, справді не мають темних, гнітючих фарб. Сюжети робіт — світлі й радісні.

Критики називають Інну однією з найактивніших серед молодих українських митців. Свою першу виставку вона провела у 12 років. Сьогодні на творчому рахунку Інни Пантелемонової — понад два десятки персональних вернісажів, участь у міжнародних виставках, творчих пленерах. Виставка, яку майстриня презентувала днями, присвячена Різдву. І називається «Народження дива». Як і картина, яка зустрічає відвідувачів просто на вході в галерею.

«Бо все наше життя — це диво. І найбільше диво в житті — диво народження, — каже пані Інна. — Народження людини, народження картини. Це щось особливе — коли в голові виникає ідея, яка потім матеріалізується на полотні. Це — магія...»

Роботи Інни Пантелемонової тонко відображають атмосферу Різдва. Допомагають відчути особливі емоції, що дарує це свято. Разом з унікальними ялинковими прикрасами, піснями різдвяного хору, смачними різдвяними гостинцями...

Відкриття виставки збiглося зі святкуванням першої річниці MyGallery, Kiev. Галерея розташована в мальовничому історичному місці столиці — на Воздвиженці. Архітектура району увібрала в себе мотиви українського бароко та європейський стиль. «Це надзвичайне поєднання надихнуло нас започаткувати традиційне святкування «Арт Різдва на Воздвиженці», — каже засновниця галереї Наталя Лисенко.

Багато робіт Інни Пантелемонової присвячені любові. «...Це ще одне диво, — вважає художниця. — Любов у всіх її проявах. Для мене важливо передати це почуття у своїх картинах. Якщо є любов до життя, любов один до одного, значить, буде перемога. Значить, нам нічого не страшно».

Виставка працюватиме за адресою: Кожум’яцька, 18 до 14 січня 2014 року. Відвідати її можна щодня, крім понеділка, з 12–ї до 19–ї години. Вхід вільний.