Готовий дарувати свято

11.10.2013

Через тиждень після того, як у Москві Володимир Кличко, побивши росіянина Олександра Повєткіна, вкотре захистив свої чемпіонські титули, в планетарному центрі ігрового бізнесу — Лас–Вегасі — інший українець, Василь Ломаченко, зробить свій перший крок у професіональній боксерській кар’єрі. Суперником нашого бійця буде Хосе Рамірес із Мексики, який у рейтингу WBO посідає сьому позицію.

Учорашнього аматора, дворазового олімпійського чемпіона Ломаченка минулого літа взяла під крило американська промоутерська компанія Боба Арума. Планувалося, що нову главу в спортивному житті білгороддністровця допоможе написати досвідчений Джонатан Окендо. Але знаний 30–річний пуерто–ріканський нокаутер, який обіцяв приструнити норовливого дебютанта, зрештою не схотів бути «трампліном» у кар’єрі Ломаченка. Окендо послався на травму та замалий призовий фонд і відмовився від бою.

Як заявили в промоутерській компанії Тоp Rank, зміна опонента жодним чином не вплине на чемпіонський графік Ломаченка, запропонований Арумом. Тож у разі вікторії над мексиканцем, в активі якого 25 перемог та три поразки, вже наступний бій Ломаченка на профі–ринзі може стати титульним.

Однак, як зазначив Василь у інтерв’ю американським ЗМІ, він не любить загадувати наперед. «12 жовтня буде десятираундовий бій, який дасть відповідь на всі запитання. Я планую продемонструвати красивий бокс і порадувати своїх співвітчизників», — сказав Лом.

До свого профі–дебюту, який відбудеться в андекарті чемпіонського бою Тімоті Бредлі — Хуан–Мануель Маркес, Ломаченко готувався на Батьківщині під керівництвом батька. Відзначимо, що шанси українця на перемогу над Раміресом букмекери розцінюють як «дуже великі». Водночас мексиканець парирує: «Я перебуваю у відмінній формі і готовий до битви. У моєму активі — декілька перемог поспіль. Якщо Ломаченко хоче дебютувати зі мною, я не заперечую. Для мене цей поєдинок — лише бізнес і не більше».