Отруйна лілея всередині нас

Отруйна лілея всередині нас

Модного й дотепер Бориса Віана пробували екранізувати ще за життя письменника. Як відомо, у 1958 році під час перегляду однієї з таких екранних проб у залі паризького кінотеатру «Марбеф» письменник зустрів свою смерть. Тривіальна причина — серцева недостатність. Всі знали, як критично ставився Віан до намагань кіношників поставити його твори під приціл кінокамери. Злощасну стрічку, екранізацію його бестселера «Я прийду плюнути на ваші могили» — останнє, що подивився письменник перед смертю, — Віан зненавидів iз першого дня зйомок, потому вимагав від продюсерів прибрати його ім’я з титрів. Відтоді існує думка, що Бориса Віана у могилу звела саме «магія кіно».

Кам’яна краса

Кам’яна краса

У Тернополі стартував Всеукраїнський скульптурний пленер під назвою «Камінь. Алегорія», який триватиме до 1 серпня. Дванадцять скульпторів iз різних куточків України (Львова, Києва, Рівного, Кам’янця–Подільського) і, звичайно ж, самого Тернополя працюватимуть в одному з найкрасивіших місць обласного центру — гідропарку Топільче.

Замулюють «Криницю»

Замулюють «Криницю»

У Черкасах під загрозою закриття опинилась українська книгарня «Криниця», яка два десятиліття поспіль працювала у центрі міста, на вулиці Хрещатик, орендуючи дванадцять квадратних метрів у обласного музею «Кобзаря». Тепер черкаська влада вирішила випхати книгарню з музею. Чиновники раптом розплющили очі й уважно прочитали давнє розпорядження Кабміну, підписане ще в ті часи, коли українським Прем’єром була Юлія Тимошенко. Тоді бюджетним організаціям було вирішено заборонити віддавати в суборенду вільні площі у своїх приміщеннях.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики