Кам’яна краса

25.07.2013
Кам’яна краса

У Тернополі стартував Всеукраїнський скульптурний пленер під назвою «Камінь. Алегорія», який триватиме до 1 серпня. Дванадцять скульпторів iз різних куточків України (Львова, Києва, Рівного, Кам’янця–Подільського) і, звичайно ж, самого Тернополя працюватимуть в одному з найкрасивіших місць обласного центру — гідропарку Топільче.

Як повідомив «УМ» начальник міського управління культури Олександр Смик, пленер цікавий тим, що за роботою майстрів зможе спостерігати кожен бажаючий. А дванадцять створених у Топiльче скульптур залишаться окрасою міста.

До слова, останній такий пленер відбувся у Тернополі ще за радянських часів, наприкінці 80–х. Правда, тоді він був міжнародним, масовим, і відбувався в лісопарку за знаменитим тернопільським ставом. Понад три десятки виготовлених там скульптур також залишились у подарунок місту і «розселилися» по його парках, скверах та вулицях. Проте через недостатню культуру частини тернополян та відсутність відповідного охоронного статусу шість із них місто безповоротно втратило, а з–поміж решти багато зіпсували доморощені вандали.