Дефіле по Геренгассе

Дефіле по Геренгассе

На вулиці Ольги Кобилянської знаний оригінальними інсталяціями митець встановив картонні фігурки чоловіка та жінки, які нібито прогулюються улюбленою в Чернівцях вулицею. Арт–проект має назву Guten Tag Ridne Misto («Рідне місто»). Раніше, ще за австрійських часів, вулиця мала назву Gerengasse, потім називалася Панською і нею залюбки прогулювалися городяни.

Рекордне хобі

Рекордне хобі

Позавчора 58–річний Сергій Найдич завершив своє плавання на дошці під вiтрилом у ставку Гагарінського парку кримської столиці. Таким чином чоловік побив власний, досі ніким не перевершений у світі, рекорд десятирічної давнини, який, до слова, був занесений до Книги рекордів Гіннесса. Тоді, у 2003 році, пан Сергій протримався на воді 71 годину 30 хвилин, нині — на 1 годину 2 хвилини довше. Це досягнення сімферопольця зафіксував представник Книги рекордів України, вручивши йому відповідний сертифікат. Про результат Найдича, за усталеною процедурою, повідомлять також у Книгу рекордів Гіннесса.

Швидші за вітер

Швидші за вітер

Засновник цього унікального для Донбасу закладу отаман Українського реєстрового козацтва Юрій Гілевський певен, що насамперед дякувати треба місцю, де розмістилася ця не­звична для індустріального краю кінна застава. Мовляв, саме тут колись три тисячі запорожців підстерегли та розбили наголову 15–тисячний загін татар–загарбників. Поруч, у яру, місцевий козак Іван Головатий вказав рудознавцю Григорію Капустіну пласти кам’яного вугілля, з чого й почався Донбас. А криниці в окрузі винятково цілющі.

Всі статті рубрики