Рекордне хобі

24.07.2013
Рекордне хобі

Позавчора 58–річний Сергій Найдич завершив своє плавання на дошці під вiтрилом у ставку Гагарінського парку кримської столиці. Таким чином чоловік побив власний, досі ніким не перевершений у світі, рекорд десятирічної давнини, який, до слова, був занесений до Книги рекордів Гіннесса. Тоді, у 2003 році, пан Сергій протримався на воді 71 годину 30 хвилин, нині — на 1 годину 2 хвилини довше. Це досягнення сімферопольця зафіксував представник Книги рекордів України, вручивши йому відповідний сертифікат. Про результат Найдича, за усталеною процедурою, повідомлять також у Книгу рекордів Гіннесса.

За три доби марафону по периметру ставка чоловіку дозволялося лише кожні три години брати 15–хвилинний перепочинок, аби розiм’яти ноги і трохи перекусити. По закінченні рекордного запливу втомлений викладач фізкультури Кримського інженерно–педагогічного інстититуту зізнався журналістам, що на цьому ставить крапку в погоні за подібними рекордами.

Виявляється, у Сергія Найдича, любителя подорожей і пригод, як він визначив своє давнє захоплення на персональному інтернет–сайті, пристрасть до рекордів у цій царині з’явилася ще в 1984 році. Тоді він на вiтрильній дошці здолав 852 кілометри по периметру Азовського моря. Через п’ять років за 35 діб на тому ж віндсерфi обійшов уже Чорне море — 2300 кілометрів, встановивши рекорд СРСР. 1998 і 1999 року кримчанин пробує здійснити трансатлантичний перехід із Іспанії до США. Однак у першому випадку на перешкоді стала американська віза, яку спортсменові просто не відкрили. А в другому — через технічні проблеми на яхті супроводу.