Криваві «фараони»

Криваві «фараони»

Після арешту президента–ісламіста, призначення тимчасового глави держави і переходу віжок правління країною в руки армії, ситуація в Єгипті не розрядилася. Навпаки, напруга значно зросла. Опозиційні мільйони, домігшись свого, почали було розходитися по домівках, але тепер на вулиці вийшли прихильники відстороненого від влади Мохаммеда Мурсі. Рух «Брати–мусульмани», до якого він належить, закликав до «всенародного повстання проти сил, які з допомогою танків хочуть вкрасти у єгипетського народу здобутки революції». Також «Брати» вимагають від міжнародної спільноти втрутитися в ситуацію, аби не допустити перетворення Єгипту «на нову Сирію».

Надто жорстка посадка

Надто жорстка посадка

За статистикою, місця у задній частині літака — найбільш безпечні для пасажирів у випадку авіакатастрофи, за якої взагалі хтось може вижити. Порівняно з бізнес–класом, розташованим у передній частині літака, шанси вижити в останньому ряду на 40% більші. Проте катастрофа лайнера «Боїнг–777», що сталася в аеропорту Сан–Франциско 6 липня, засвідчила, що покладатися на статистичні дані у випадку аварії не варто. Єдині дві жертви цієї надто жорсткої посадки сиділи саме у хвості літака.

«Тут наче після війни»

«Тут наче після війни»

У канадській провінції Квебек після залізничної аварії довелося евакуювати півміста. Товарняк із 73 цистерн із нафтою, що в очікуванні зміни екіпажу стояв на запасних коліях, несподівано рушив із місця без машиніста, доїхав до сусіднього населеного пункту Лак–Мегантік і зійшов із рейок. Цистерни від’єдналися від локомотива, в’їхали у велелюдний центр міста і вибухнули. Десятки будівель, зокрема й заповнений відвідувачами бар, було зруйновано вщент, кілька тисяч людей довелося терміново евакуювати.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики