Три голоси до пенсії

Три голоси до пенсії

Верховна Рада була близька до того, щоб скасувати пенсійну реформу й повернути колишній вік виходу на пенсію для жінок, але зупинилася за кілька кроків від цього. Вчора в парламенті розглядали в першому читанні три законопроекти, які пропонували зміни до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Проекту поза­фракційного Сергія Міщенка забракло трьох голосів, БЮТівки Людмили Денисової (екс–міністра соціальної політики в уряді Тимошенко) — п’яти, колишнього Голови ВР Володимира Литвина — дев’ятнадцяти.

Одарченко з мандатом

Одарченко з мандатом

«Казус Власенка» не повторився. Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову громадянина Сергія Горбатова, який просив зобов’язати Центральну виборчу комісію скасувати рішення про реєстрацію Юрія Одарченка депутатом Верховної Ради VI скликання нібито на підставі сумісництва. На вчорашньому засіданні ОАСК, яке у фракції «Батьківщина» охрестили «судовою атакою», головуюча суддя Любов Маруліна оголосила про відмову в задоволенні позову у повному обсязі.

Дуби і липи Партії регіонів

Дуби і липи Партії регіонів

Найближчої суботи вся наша країна в єдиному пориві: і діти, і дорослі — всі як один вийдуть на ініційований урядом День довкілля. «Цей день згуртовує навколо добрих справ, якими ми власноруч можемо прикрасити нашу землю», — пояснив ідеологічне завдання свята Микола Азаров та пообіцяв — на його посильну допомогу співгромадяни також зможуть розраховувати! «Я особисто буду працювати в Києві», — сказав Прем’єр.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дежа вю, яке не похитнуло парламент

Дежа вю, яке не похитнуло парламент

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нещодавно в закучугуреній снігом Україні сталася сенсація — депутатська більшість зненацька схвалила купу законопроектів. Причому не в сесійній залі на Грушевського, 5, а на вулиці Банковій, 6–8 по–діловому «розпиляла» чималі бюджетні кошти. Схоже, можновладці стомилися чекати фінансових поповнень від парламентської машини, яка застопорилася через блокування роботи Верховної Ради опозицією. Тому й діяли майже за анекдотом про ДАІшника, який, зупинивши водія, поставив йому ультиматум: «З вас 100 гривень! — Та я ж нічого не порушив! — А моя сім’я не може чекати, поки ви щось порушите!»

Утім, минуло два тижні, а про це порушення (чи не порушення) Регламенту ВР, яке допомогло декому вирішити великі грошові питання, вже фактично забули. Працюють і далі, ніби нічого не трапилося.

Суд сказав «виїзду» «так»,

Суд сказав «виїзду» «так»,

Вищий адміністративний суд минулого тижня визнав правочинним «виїзне» засідання парламенту. «Колегія суддів дійшла висновку, що проведення 4 квітня 2013 року 10–го пленарного засідання Ради за адресою вул. Банкова, 6–8, за наявності присутніх 244 народних депутатів України, відповідає вимогам законодавства України», — сказано в рішенні ВАСУ. Це, на думку суду, «свідчить про те, що Верховна Рада була правомірна реалізовувати конституційно визначені повноваження, зокрема приймати закони, які можуть бути подані на підпис Голові Верховної Ради і, в разі їх підписання, у подальшому подані на підпис Президенту відповідно до вимог законодавства».

Всі статті рубрики