Повернення «неповерненця»

Повернення «неповерненця»

В Україні, на його колишній батьківщині, Якова Шапіро знають, але, за великим рахунком, не бачили. Усі роботи, які відучора експонують у трьох залах Національного художнього музею України, — власність аукціонного дому «Дукат» та приватних колекціонерів, які люб’язно погодилися таким чином узяти участь у культурно–освітній місії «Французької весни». «У збірках державних музеїв України робіт Шапіро, мені здається, немає», — каже мистецтвознавець Олена Грозовська, представниця АД «Дукат».

Три вистави — одна легенда

Три вистави — одна легенда

18—20 квітня на сцені столичної Російської драми відбудуться гастролі Дніпропетровського академічного театру імені Максима Горького. Три вистави, звісно, замало для того, щоб скласти повне уявлення про художній рівень театру, але дніпропетровці обрали найпоказовіші спектаклі, які, на думку керівництва, підкреслюють їхню творчу індивідуальність.

Силою не будеш милою

Силою не будеш милою

Хай там як, та за два роки роботи Державного агентства України з питань кіно вітчизняний кінематографіст значно наблизився до втілення мрії: зняти фільм у своїй країні за державної підтримки. Однак, аби досягти бажаного результату, потрібно щонайменше п’ять років реформ та потужної співпраці держави з продюсерами. Як каже голова Держкіно Катерина Копилова, «ми поставили за девіз, що хочемо, аби в Україні кіно знімалося не всупереч державі, а завдячуючи правильній державній політиці».

Олександр Ярмола: Наш альбом — це музична гайдамаччина

Олександр Ярмола: Наш альбом — це музична гайдамаччина

Доки журналісти і завсідники соціальних мереж роздумували, на чий бік пристати після бурхливого розколу у, здавалось би, одній із найуспішніших рок–формацій України «Гайдамаки», оновлений гурт на чолі з Ярмолою й новий гурт Kozak System у складі колишніх «гайдамаківців» записали нові альбоми. Конфлікт почав забуватися, а в розколі всі змогли побачити позитивні паростки, адже на музичному ринку України відтепер аж два козак–рок–гурти.

Завтра у Києві буде презентовано перший альбом оновлених «Гайдамаків» під промовистою назвою «Годі спати!». Музиканти інтригують переліком закордонних і вітчизняних митців, які долучилися до створення нової платівки, записаної у Варшаві (серед них, приміром, колишній вокаліст No Smoking Orchestra Еміра Кустуріци Dr Nelle Karajlic, українка Каша Сальцова, майстер горлового співу з Сибіру Альберт Кувезін, канадський скрипаль–віртуоз Василь Попадюк та інші).

Всі статті рубрики