Не заплатиш — не вторгуєш

Не заплатиш — не вторгуєш

Укотре за рік міліція намагається заборонити діяльність пересувних автокав’ярень. Уперше законна діяльність кав’ярень на колесах була поставлена під сумнів ще під час проведення «Євро–2012», коли власникам пропонували надати їхнім транспортним засобам статус МАФів. Утім підприємці виступили проти, адже це призвело б до втрати їхньої мобільності. Класифікація ж таких автокав’ярень як автомобільний засіб дає велику свободу дій і просте оформлення.

Із стріх вода капле

Із стріх вода капле

Сьогодні, за церковним календарем, відзначають День святого Василя, якого в народі називають «сонячним». Люди помітили, що в ці дні встановлюється тепла погода без нічних заморозків. Якщо до цього часу лежав сніг, то він швидко розтавав, iз дахів падали краплi.

15 років без служіння

15 років без служіння

Днями Жовтневий районний суд Запоріжжя оголосив рішення у резонансній кримінальній справі за фактом вибуху в липні 2010 року у Свято–Покровському храмі Московського патріархату, внаслідок якого загинула монахиня. «Суд погодився з мірою покарання, яку під час дебатів пропонував застосувати до підсудних державний обвинувач. За вчинення злочинів, передбачених обвинуваченням, Антону Харитонову, Євгену Федорченку та Сергію Дьоміну призначене покарання у вигляді 15, 15 та 14 років позбавлення волі, відповідно», — йдеться у заяві обласної прокуратури. Також суд постановив відшкодувати збитки церкві у розмірі понад 300 тисяч гривень.

Простіть і Бог простить

Простіть і Бог простить

Представники українських церков, відомі громадські діячі та митці оголосили вчора про створення громадського комітету «Примирення між народами». Об’єднало небайдужу громадськість минуле, яке й досі болить обом народам. Як відомо, цього року на політичному рівні в Польщі широко обговорюється тема польсько–українського конфлікту часів Другої світової війни і після неї, зокрема в зв’язку з 70–ми роковинами трагічних подій на Волині. «Ідея створення такого комітету не випадкова. В Польщі й досі є політики–радикали, які намагаються загострити проблеми минулого, — каже перший Президент України Леонід Кравчук. — Вивчати минуле треба, але це справа істориків. Сучасники ж мають жити сьогоденням. Варто пам’ятати, що помста нас принижує, а прощення — возвеличує».

Із феєрверком, але не феєрично

Із феєрверком, але не феєрично

За десять років існування «Французької весни в Україні» творці фестивалю, здається, підняли планку організації до найвищого рівня. Рiк у рiк мистецькі акції, як–то кіно, виставки, музика чи театр, у столиці проходили вельми успішно і, що найголовніше, фахово. Солідний вік фестивалю і сам зобов’язує кожну наступну «Французьку весну» проводити з помпою, особливо це стосується найпершої імпрези в рамках фесту — відкриття. Та, здається, на десятому році французи дещо втомилися дивувати — цьогорічне відкриття аж ніяк не претендує на звання одного з найяскравіших дійств, що бачив Київ.

З «тривожною кнопкою» в кишені

З «тривожною кнопкою» в кишені

Уже незабаром ДСО запропонує львів’янам нову послугу — цілодобову персональну охорону всього за кількасот гривень на місяць. Сам процес відбуватиметься за допомогою системи супутникового спостереження — GPS–трекера, над впровадженням якої зараз працює Управління ДСО. Пристрій має вигляд звичайного мобільного телефону і коштує від 1,5 до 3 тисяч гривень. Його треба придбати самому, а вже послугу підключать у Державній службі охорони.

«Цунамі» довкола малої ГЕС

«Цунамі» довкола малої ГЕС

Грандіозний проект iз виробництва «чистої» електро­енергії за допомогою близько півтисячі міні–ГЕС, які мали «обсісти» береги гірських річок Прикарпаття, Буковини, Львівщини та Закарпаття, загальмувався через активний спротив захисників довкілля. Екологи аргументовано доводять: вигоди від реалізації цього мегазадуму ніяк не компенсують шкоди, що неодмінно буде завдана природі Карпат. Тим паче що будівельники, як свідчить практика, задля економії коштів усіляко ухиляються від затверджених проектів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики