«Вона несла ідею незалежності в народ...»

«Вона несла ідею незалежності в народ...»

Скорботна хода розпочалася від каплиці верхньої частини Байкового кладовища до могили дружини лідера Організації українських націоналістів, яка по смерті чоловіка Ярослава Стецька сама до 2000 року очолювала Провід ОУН. Уродженка Тернопільської області Ярослава Стецько (за дівочим прізвищем — Ганна Музика) тричі була народним депутатом і найстаршим народним обранцем двох парламентських скликань.

Повернення ідола

Повернення ідола

Охтиряни, які вчора поспішали на роботу, мали привід для здивування: попраний раніше «свободівцями» монумент Іллічу повернувся на звичне місце. Щоправда, інший. «Трішки кращий за попередній. Той Ленiн був, наче з колгоспу. Але цей не зовсім схожий. Може, взяли чийсь, а голову причепили?..» — припускають у розмовi з «УМ» очевидці.

З полону — на роботу

З полону — на роботу

Звернення численних міжнародних організацій, петиції провідних країн світу, підтримка з боку українських і російських дипломатичних мiсiй не дали жодних результатів. Українка за паспортом Анхар Кочнєва, яка працювала на російські ЗМІ і з жовтня минулого року перебувала в сирійському полоні за підозрою у шпигунстві на користь Росії, змушена була втікати, покладаючись на власні сили. Днями Кочнєвiй вдалося вибратися з будинку, де її утримували бойовики. Жінка сховалася від переслідувачів, подолавши більше п’ятнадцяти кілометрів. Зрештою, їй вдалося знайти селян, котрi допомогли дістатися території, яку контролюють урядовi війська.

Почерк збiгається

Почерк збiгається

Більше тисячі людей, які вчора прийшли на мітинг–концерт під стіни Апеляційного суду столиці, не домоглися виправдального вироку для батька і сина Павличенків, яких звинувачують у вбивстві судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова. Тож Дмитро і Сергій сидітимуть ще принаймні до 21 березня. Саме цього дня, постановив суд, як свідки будуть допитані заступник начальника Управління боротьби з оргзлочинністю міста Києва та слідчий з особливо важливих справ, який проводив допит засуджених Павличенків. Також суд викликав потерпілого, який працював ліфтером у будинку, де було скоєне вбивство.

Тінисті алеї? Ні, не чули

Тінисті алеї? Ні, не чули

Сьогодні «Київзеленбуд» знову почне активну діяльність у центрі столиці. На Хрещатику спилюватимуть старі каштани, ті, які досягли межі свого віку та обпилюватимуть ті дорослі дерева, які визнано потенційно небезпечними під час негоди або такими, що можуть стати «розсадниками» шкідників для здорових зелених насаджень.

Ребра Адамові в небезпеці

Ребра Адамові в небезпеці

Уповноважена з прав людини ВР України Валерія Лутковська має намір провести перевірку щодо застосування катувань до Адама Осмаєва під час досудового слідства. Про це омбудсман заявила вчора під час «прямої лінії» в газеті «Аргументи і факти. Україна». Йдеться про росіянина, якого звинувачено в організації замаху на Володимира Путіна і який перебуває зараз у СІЗО в Одесі. Водночас, каже пані Лутковська, від самого Осмаєва вона не отримувала заяв iз цього приводу, лише раніше його захист скаржився в листі про застосування катувань i можливість фізичної ліквідації підсудного у разі, якщо його буде екстрадовано до Росії.

Останнiй тиск зими

Останнiй тиск зими

Упродовж цього робочого тижня сонце за вікнами ще буде морозно оманливим, а сподіватися на стрiмкий прихід весни, кажуть в «Укргідрометцентрі», не варто. «Найскладніший період — це 15–те та ніч проти 16 березня, коли через Україну переміщуватиметься активний циклонічний вихор», — розповів директор Микола Кульбіда. Уже завтра активний Балканський циклон принесе на Захід України інтенсивні снігопади зі штормовим вітром. А 15 березня проходження циклона позначиться на всій території держави, тому не варто забувати про парасольки, оскільки синоптики попереджають про опади. Температура на півдні, частково в центрі та на сході становитиме +3...+8 градусів вночі та +10...+15 градусів удень. У Криму — до +20 градусів. На вихідних холодне арктичне повітря спровокує суттєве похолодання всюди, окрім Криму.

«Градусом» по голові

«Градусом» по голові

Інцидент стався в одній iз продуктових крамниць у центрі кримської столиці. 32–річна продавчиня повідомила в міліцію про напад незнайомця, який намагався її пограбувати, погрожуючи ножем. За її описом співробітники батальйону патрульної служби оперативно затримали підозрюваного у найближчому дворі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики