Всюдихід із кулеметом

Всюдихід із кулеметом

Наша газета вже повідомляла про початок співробітництва ПАТ «АвтоКрАЗ» із компанією–виробником бронетехніки ASV з Об’єднаних Арабських Еміратів. Однак, як відомо, краще раз побачити... Нагоду оглянути «плід» згаданої співпраці одержали учасники та гості знаної у світі виставки озброєнь IDEX–2013, що відбувалася у столиці ОАЕ Абу–Дабі наприкінці лютого. Саме там було презентовано новий бронетранспортер KRAZ–ASV, створений на базі шасі виготовленого у Кременчуці всюдихода КрАЗ–5233ВЕ колісної формули 4х4.

Переправа у вічність

Переправа у вічність

Пошуковці–волонтери зі Смоленщини знайшли нащадків загиблого в бою за їхній край уродженця Полтавщини Федора Левцунова. Останки самого солдата та ще майже півтори сотні його побратимів росіяни виявили минулого року поблизу розташованого на Дніпрі села Соловйове. Тоді ж відбулося й урочисте перепоховання праху воїнів біля храму Ікони Божої Матері, що входить до меморіального комплексу «Соловйова переправа». Водночас вдалося встановити прізвища тільки десяти солдатiв, які знайшли вічний спочинок на цій рясно политій кров’ю землі.

Ні дня без рядка

Ні дня без рядка

Коломийський педагогічний коледж замахнувся на рекорд тривалості читання віршів, започаткувавши проект «Слово Кобзаря», присвячений 200–річчю від дня народження Тараса Шевченка. «Від середи і впродовж 200 наступних робочих днів у актовій залі нашого навчального закладу студенти, викладачі, письменники, громадські діячі і всі бажаючі декламуватимуть рядки з «Кобзаря» — близько трьох сторінок щодоби, — розповідає «УМ» директор коледжу Валерій Ковтун.

Після служби — на промисли

Після служби — на промисли

Днями в Чернівцях «на гарячому» спіймали співробітника міліції — 20–річного сержанта батальйону патрульно–постової служби, який майже два місяці безкарно в нічний час грабував приватні автомобілі. Крав усе, що під руку попадало, від автомагнітол до інших речей, залишених в автомобілях їхніми власниками. Допомагали правоохоронцю ще двоє цивільних.

Всі статті рубрики