«Магарач» — не Міжигір’я

«Магарач» — не Міжигір’я

Спочатку активісти громадських організацій «Наукове товариство виноградарів і виноробів України» і «Громадянський комітет Великої Ялти», колишні працівники Національного інституту винограду і вина «Магарач» виставили пікет біля воріт історичного винзаводу і вже колишнього фізіологічного майданчику інституту в селищі Отрадне. Люди тримали плакати з гаслами «Руки геть від «Магарача»!», «Президенте, не розширюй межі Межигір’я за рахунок «Магарача!» тощо.

Будяки вродили щедро

Будяки вродили щедро

10 грудня, в Міжнародний день захисту прав людини, правозахисники Української Гельсінської спілки вирішили складне питання, хто ж із наших співвітчизників цього року спричинився до найбільших і найганебніших порушень прав людини. Номінантів на вручення антипремії «Будяк–2012» цього року було особливо багато. Це і екс–міністр освіти Дмитро Табачник, який у одному з коментарів розділив жінок на «розумних» і «красивих», і регіонал Віталій Журавський, який пропонував ввести кримінальну відповідальність за наклеп (що мало би закрити рот всій незалежній пресі), і Президент, якому закидали байдужість та бездіяльність у сфері захисту прав людини, а також ЦВК (за порушення на виборах), Укрзалізниця (порушення права на переміщення), Нацбанк, Пенсійний фонд, Кабмін, СБУ та МВС за видачу Развозжаєва Росії та інші.

Ой снігу, снігу білого насипала зима

Ой снігу, снігу білого насипала зима

Гідрометцентр попереджає про погіршення погодних умов на най­ближчі три дні. Сьогодні по всій території країни очікуються пориви вітру до 15–22 метри за секунду. Крім того, синоптики передбачають сильні снігопади, заметілі, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледицю по всій території України, крім півдня та Криму, де позначка термометра поки тримається вище нуля.

Півхвилини — і Олімп підкорено

Півхвилини — і Олімп підкорено

Ідея такого рекорду прийшла до віртуоза несподівано. Олександр Божик пообіцяв, що заграє на чотирьох скрипках одночасно під час відкриття Євро фан–зони у Львові. Щоправда, за умови, якщо наша збірна переможе в чемпіонаті. Тоді віртуоз здивував публіку тим, що заграв одночасно на трьох скрипках. На жаль, українські футболісти своїх фанів так не порадували, а от скрипаль про цю ідею не забув. І 8 грудня на своєму концерті у Львові протягом 29 секунд грав мелодію з кінострічки «Реквієм за мрією» одночасно на чотирьох музичних інструментах.

Граната в хату

Граната в хату

У двір будинку кореспондента газети «Город Нікополь» Руслана Соловйова кинули гранату. За словами головного редактора видання Віктора Артеменка, вибух стався у п’ятницю о 22.32 по вул. Інтернаціоналістів. Унаслідок вибуху, розповів головред «УМ», розбито скло, пошкоджено стіни, розламано бордюр плиткового покриття під вікном: «На превелике щастя, під час вибуху Руслан iз дружиною і двома дітьми перебували вдома. Його дружина дивом встигла зайти в будинок, погодувавши пса. В суботу, при повторному огляді місця події, знайшли чеку від гранати, ймовірно, системи РГД».

Танці під кулями

Танці під кулями

Недільна ніч видалася неспокійною для одеситів. О 3–й годині до місцевого відділку міліції надійшло повідомлення про двох озброєних чоловіків — відвідувачів одного з розважальних закладів міста по вулиці Рішельєвській — клубу «Белліні». А вже за лічені хвилини невідомі вчинили в клубі стрілянину, внаслідок якої загинули 29–річна жінка та 24–річний чоловік. Ще троє відвідувачів отримали вогнепальні поранення.

Грип: перші «дзвіночки»?

Грип: перші «дзвіночки»?

Ще донедавна лікарі не передбачали, що епідемія грипу потурбує Україну раніше кінця грудня — початку січня. Однак перші тривожні «дзвіночки» з регіонів уже пролунали. Як повідомляє санепідемстанція, в деяких містах Донеччини поріг епідемії перевищено, зокрема в Дружківці на 5,6%, Вугледарі — на 20,5%, а в Старобешівському районі на 4,8%. Медики пов’язують це з епідемією грипу, що охопила кілька сусідніх iз Донеччиною областей Росії. Жертвами вірусної інфекції, за останніми даними лікарів, стали півтора мільйона наших співгромадян.

Всі статті рубрики