Дитячий сніданок

28.11.2012

Шкільна пора — постійний головний біль для мам iз приводу того, чим дитину нагодувати зранку. Ось кілька практичних порад для перебірливих учнів.

Краще, ніж просто вівсянку, діти зазвичай їдять мікс iз чотирьох круп: пшеничної, вівсяної, гречаної та ячневої. Присмачувати таке круп’яне асорті варто за смаком вашої дитини: просто вершковим маслом і цукром; медом і горіхами чи гарбузовим або соняшниковим насінням; згущеним молоком; родзинками і подрібненими консервованими вишнями; з літа перетертою з цукром малиною.

Традиційні вранішні сирники періодично можна замінювати млинцями з сиром. 7–8 оладок виходить зі збитого яйця, 1–2 столових ложок цукру, 100 г сметани, 2–3 столових ложок вершкового сиру та 3–4 столовi ложок борошна. Найкраще дітям смакують вони з окремо спеченими четвертинками яблук, які треба викласти зверху, попередньо знявши шкірку.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>