Шкільна пора — постійний головний біль для мам iз приводу того, чим дитину нагодувати зранку. Ось кілька практичних порад для перебірливих учнів.
Краще, ніж просто вівсянку, діти зазвичай їдять мікс iз чотирьох круп: пшеничної, вівсяної, гречаної та ячневої. Присмачувати таке круп’яне асорті варто за смаком вашої дитини: просто вершковим маслом і цукром; медом і горіхами чи гарбузовим або соняшниковим насінням; згущеним молоком; родзинками і подрібненими консервованими вишнями; з літа перетертою з цукром малиною.
Традиційні вранішні сирники періодично можна замінювати млинцями з сиром. 7–8 оладок виходить зі збитого яйця, 1–2 столових ложок цукру, 100 г сметани, 2–3 столових ложок вершкового сиру та 3–4 столовi ложок борошна. Найкраще дітям смакують вони з окремо спеченими четвертинками яблук, які треба викласти зверху, попередньо знявши шкірку.