Молебень за вибори

Молебень за вибори

У неділю, 21 жовтня, рівно за тиждень до парламентських виборів, на центральній площі Львова біля пам’ятника Шевченку відбудеться екуменічний молебень «За чесні вибори». У заході візьмуть участь усі християнські конфесії міста, також повідомлено всі виборчі штаби партій та кандидатів. Молебень розпочнеться о 14.30 і триватиме годину, а помолитися за чесні вибори запрошують усіх бажаючих.

За УПА — чотири роки

За УПА — чотири роки

До такого терміну ув’язнення Гагарінський суд Москви засудив 61–річного професора Російської академії наук, лідера організацій «Сєвєрноє братство» та «Русскiє за УПА» Петра Хомякова буцімто за створення екстремістської організації. Як передає «РІА–Новини», слідчі вважають, що Хомяков разом з уже засудженими спільниками — бізнесменом Антоном Мухачевим і директором друкарні Олегом Трошкіним, а також іншими людьми — створив і керував екстремістським співтовариством «Сєвєрноє братство».

Ну i до побачення?

Ну i до побачення?

Україна де–юре позбавила європейських волонтерів можливості працювати. Днями країну покинув перший волонтер, котрий одержав припис про незаконне перебування. Про критичну ситуацію з діяльністю волонтерів, які приїздять iз країн ЄС для без­оплатної роботи в соціальних програмах, повідомили представники організацій, які працюють у цій галузі. Причиною труднощів є зміни в Законі «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», що набули чинності.

«Білосніжка» у «Віваті»

«Білосніжка» у «Віваті»

Як стало відомо з неофіційних джерел, у невеликому готелі «Віват» на об’їзній дорозі Тернополя затримано мешканця сусідньої Львівської області з 35 кілограмами кокаїну, загальна вартість якого на наркотичному «чорному» ринку становить близько десяти мільйонів доларів.

На похорони ховрашка

На похорони ховрашка

Учора перед Міністерством екології екологи охоронцi природи виставили труни з написами «Ховрахи» і «Хом’яки». Ці тваринки занесені до Червоної книги, тобто існують на межі зникнення. Найбільшу загрозу для них на сьогодні становить використання в сільському господарстві фосфіду цинку. Ця речовина розчиняється шлунковими кислотами та вражає нервову систему, в результаті чого тварина помирає страшною смертю, розповiдають екологи.

«Зелене світло» браконьєрам

«Зелене світло» браконьєрам

Як заявив на своєму сайті заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, всупереч позиції науковців і громадськості було ліквідовано Національну комісію з питань Червоної книги, а її функції передано Міністерству екології та природних ресурсів. Про це політик сказав, коментуючи ухвалення парламентом Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, у тому числі на місцевому рівні).

Всі статті рубрики