ЄС проти Тимошенко

ЄС проти Тимошенко

Премія миру — одна з найбільш цікавих для широкого загалу і водночас найбільш суперечливих серед відзнак, які вручає Нобелівський комітет. Інколи його вибір виглядає цілком передбачуваним, інколи дещо дивує, а інколи — викликає просто шквал обурених коментарів. Саме так сталося й цього року: минулої п’ятниці було оголошено, що Нобелівську премію миру 2012 року здобув... Європейський Союз. Рішення безпрецедентне, адже якщо організації, в тому числі й ООН, мирного «Нобеля» вже здобували, то міждержавне об’єднання — здається, ніколи.

Догралися до «Нобеля»

Догралися до «Нобеля»

Оголошення нобелівських лауреатів 2012 року завершено. Традиційно останніми було названо володарів премії шведського «Ріксбанку» в галузі економічних наук пам’яті Альфреда Нобеля, яку ще називають Нобелівською премією з економіки, хоча у заповіті засновника вручення нагород у цій галузі передбачено не було — її засновано лише 1969 року.

Звуку, доганяй!

Звуку, доганяй!

Уперше в історії людина подолала швидкість звуку «самостійно», не перебуваючи в літальному апараті. Це унікальне поки що досягнення належить відомому австрійському скайдайверу («небесному пірнальнику») Феліксу Баумгартнеру. Позавчора він, як і обіцяв, стрибнув зі стратосфери, побивши одразу кілька рекордів. Завдяки сучасним технологіям спостерігати за польотом відчайдуха з понад 39–кілометрової висоти у прямому ефірі міг кожен користувач інтернету, зайшовши на сервіс YouTube. Охочих виявилося більше 8 мільйонів, і в деяких регіонах світу сайт просто «ліг», не витримавши одночасного напливу відвідувачів.

ЇХНІЙ ВИБІР

ЇХНІЙ ВИБІР

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Життя на лінії вогню

Життя на лінії вогню

Він воював у Афганістані, Чечні, Абхазії, Придністров’ї, колишній Югославії, Грузії та Ізраїлі. З часу проголошення незалежності — активний член УНА–УНСО. Практично все його життя минало на війні. На руці — спецназівське татуювання у вигляді кажана. Але найважче далася адаптація до мирного життя. Майор Макс не називає журналістам своє справжнє ім’я та місто, де він народився, але в компанії побратимів про своє життя говорить відверто.

Всі статті рубрики