Усе найгiрше — дiтям

Усе найгiрше — дiтям

Кількість хворих на дизентерію богодухівчан за останні кілька діб зросла до 120 осіб, переважна більшість з яких — діти. Виїзна комісія з надзвичайних ситуацій, що днями працювала в районі, ухвалила рішення закрити двадцять шкіл та чотири дитячi садки на карантин. Наразі там проводять дезiнфекцію.

Гетьман у монастирі

Гетьман у монастирі

На честь свята Покрови Пресвятої Богородиці — покровительки й заступниці українського козацтва та вояків УПА — митрополит Івано–Франківський і Галицький Іоасаф освятив пам’ятник гетьману Івану Виговському, встановлений на території чоловічого Хресто–Воздвиженського Манявського монастиря (УПЦ КП). Ця відома у православному світі обитель, заснована Йовом Княгиницьким у 1606 році, розташована в Карпатах, біля села Манява Богородчанського району. Саме тут, за версією групи дослідників, покояться останки Івана Виговського — великого українського гетьмана, котрий зі своїми козаками під час битви при Конотопі в липні 1659–го вщент розбив регулярне московське військо.

Друге «бабине літо»

Друге «бабине літо»

Цього тижня в Україні знову потеплішає — до 20 градусів тепла вдень та 8 градусів уночі. Протягом най­ближчої п’ятиденки Гідрометцентр прогнозує незначні опади, ранковi та вечірні тумани. Вітер південно–східний, 5–10 м/с. Згідно з прогнозами сайту «Метеопрог», така погода протримається до кінця тижня, а з 22 по 28 жовтня температура потроху знижуватиметься до 8–14 градусів удень та 0–4 уночі. Наприкінці місяця прогнозують нічні заморозки.

Йшла додому — впала в окріп

Йшла додому — впала в окріп

«13 жовтня о 21.10 жінка потрапила в провал асфальту, який утворився внаслідок пошкодження тепломережі, за адресою: вул. Єреванська, 29, корпус 1. Підмивання асфальту сталося в міжбудинковому проїзді на неосвітленій території. Температура теплоносія в утвореному проваллі становила 40—45°С», — таке повiдомлення розповсюдила вчора прес–служба Київенерго. Причина нещасного випадку — аварiя зношених труб, адже їх було прокладено ще в 1961 роцi.

Шукали чи лякали?

Шукали чи лякали?

Максим Голосний, автор скандального білборда з бабусею та котом, у четвер у Тернополi зустрівся з молоддю та журналістами. Незважаючи на те, що чоловіка оголосили у розшук, він каже, що не боїться їздити Україною. Через переслідування Максим змушений переховувати свою сім’ю — дружину i доньку, якій виповнився лише рік і місяць — та ходити у супроводі охоронця.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мовна карта знову в грі

Мовна карта знову в грі

Робоча група, яка, за вказівкою Президента Януковича, працювала над скандальним мовним «продуктом» нардепів Сергія Ківалова і Вадима Колесніченка, завершила свою роботу. Учасники «мовної редкомісії» остаточно затвердили запропоновані зміни до Закону «Про засади державної мовної політики», а також ухвалили проект концепції державної програми щодо всебічного розвитку і функціонування української мови. Як розповів «УМ» учасник експертної групи й один з авторів розроблених змін, директор Інституту літератури ім. Шевченка НАНУ Микола Жулинський, практично всі запропоновані зміни були схвалені. І, мовляв, якщо нову редакцію закону підтримає Верховна Рада, то ситуація з мовним питанням докорінно зміниться.

Всі статті рубрики