Над прiрвою в ярмi

Над прiрвою в ярмi

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минув 21 рік Незалежності України. Чи стала наша держава більш захищеною і чи позбавлена загроз втрати суверенітету і державної незалежності? На жаль, поки що ствердної відповіді дати не можна. Більше того, останнім часом такі загрози значно посилилися, зумовлені внутрішніми і зовнішніми факторами.

Чужа «стабільність»

Чужа «стабільність»

Чергових героїв реклами Партії регіонів — усміхнених і щасливих від «покращення» — «Україна молода» знайшла на іноземних сайтах. Після того як інтернет–користувачі «засікли» персонажів білбордів — сім’ю над написом «Від стабільності — до добробуту» — в американській фотобазі Shutterstock.com, ми виявили ще дві «покращені» родини з іноземною пропискою.

Довічний рикошет

Довічний рикошет

Убивство заступника голови Івано–Франківської облдержадміністрації, кандидата в народні депутати від СДПУ(о) Миколи Шкрібляка 29 березня, за день до парламентських виборів–2002, шокувало всю Україну. Передусім — зухвалістю. Тоді в центрі Івано–Франківська, в під’їзді багатоквартирного будинку, вісімнадцятьма пострілами з вогнепальної зброї розстріляли реального претендента на депутатський мандат.

Порох — сухий!

Порох — сухий!

Сьогодні, як і вчора, частина українських друкованих ЗМІ вийшла з чистими першими шпальтами, протестуючи проти прийняття парламентом закону про криміналізацію наклепу. На відповідних банерах інтернет–видання підказують контактні дані нардепів із більшості, які голосували за законопроект. Кожен охочий може зателефонувати чи написати їм і висловити свою думку з приводу утисків свободи слова.

І не з’їси, й не продаси...

І не з’їси, й не продаси...

Праця українського селянина нагадує гру в рулетку: вгадає, якою буде погода й що варто посадити на своїх сотках і гектарах, — виграє; не вгадає — рахуватиме збитки. Як рахували їх торік волинські фермери й одноосібники, продавши вирощену картоплю за смішними, у порівнянні з попереднім роком, цінами. Цієї осені знову волиняни ламають голову, куди подіти врожай. Бульба, клята, знову вродила на славу. Як і торік, коли по всій країні картоплю збували по 80—90 копійок за кілограм. Не отримавши в 2011–му хорошого заробітку, волинські господарі прогнозували, що бульби садитимуть менше. Знову не вгадали. Посадили, може, й менше, а зберуть майже стільки ж — близько одного мільйона тонн. Це двадцята частина того, що вирощують щорічно на картопляних полях України.

«Злита» профспілка

«Злита» профспілка

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На початку вересня п’ять найбільших профспілок України об’єдналися у загальний представницький орган. Задекларована мета — спільна діяльність. Документ про співпрацю підписали голова Федерації профспілок України Юрій Кулик, голова Федерації профспілок транспортників Вадим Ткачов, керівники Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок Анатолій Широков, Об’єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань «Єдність» Анатолій Онищук, голова Конфедерації вільних профспілок Михайло Волинець. Поява опозиціонера–БЮТівця в цьому переліку викликала багато запитань.

Всі статті рубрики