Ти зніми мене з Обамою, фотограф...

Ти зніми мене з Обамою, фотограф...

Президент України Віктор Янукович сьогодні завершує візит до Нью–Йорка, де мав виступити на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй. На той чай, коли верстався цей номер «УМ», Віктор Федорович іще не сходив на трибуну, але вже встиг провести кілька двосторонніх зустрічей із тієї «низки», про яку перед початком візиту повідомив журналістам глава президентської адміністрації Сергій Льовочкін. Зокрема, під час розмови з президентом Фінляндії Саулі Вяйняме Нійністе Янукович висловив сподівання, що парламентські вибори в Україні відбудуться «відповідно до демократичних стандартів»

«У «Динамо» починається нова ера»

«У «Динамо» починається нова ера»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рішення призначити Олега Блохіна головним тренером «Динамо» (Київ) було дійсно несподіваним для багатьох уболівальників, та й працівників клубу. Проте поспішним його назвати не можна, сказав президент «Динамо» Ігор Суркіс на вчорашній зустрічі з журналістами. Адже він давно вже бачив Блохіна на посаді наставника команди.

Вогнем — по батареях, вакциною — по шмарклях

Вогнем — по батареях, вакциною — по шмарклях

Для державних керманичів нинішня осінь, окрім передвиборчого головного болю, несе ще й традиційні комунальні клопоти: на носі холоди й початок опалювального сезону. У Кабміні намагаються «тримати марку» великих господарників: на вчорашньому засіданні уряду тільки й мови було про належну підготовку до теплих батарей. Микола Азаров демонстративно вимагає забезпечити реальну готовність до опалювального періоду. На особливому контролі в Прем’єра — подача тепла і гарячої води в лікарні, поліклініки, школи, дитсадки, багатоквартирні будинки. І щоб, мовляв, «опалювалися приміщення, а не асфальт, під яким проходять тепломережі. Тому що з такою ціною на газ — це дуже дорога розкіш»! «Попереджаю всіх, щоб потім ніхто не ображався, — страхає Азаров комунальників. — І якщо хоч один дитячий садок або лікарня опиняться без тепла, то керівники, які за цю ділянку відповідають, будуть звільнені з роботи без зайвих розмов».

Як журналістська «шавка» владику покусала

Як журналістська «шавка» владику покусала

Інцидент між журналісткою видання «Кореспондент» Ксенією Карпенко та намісником Києво–Печерської лаври і депутатом–«регіоналом» Київради владикою Павлом (Лебедем) стався у понеділок. Як тоді заявила журналістка, у відповідь на її прохання дати коментар стосовно шикарного життя священиків владика повівся вкрай неадекватно: «Я підійшла до одного з церковнослужителів і повідомила, що хочу отримати відповідь на своє запитання. Мене попросили почекати до третьої години. Скоро вийшов владика Павло, запитав, чого я хочу. Коли я назвала тему матеріалу, відповів, що нічого не боїться, і чомусь завів розмову про аборти. Я вийняла свій телефон, аби ввімкнути на ньому диктофон для запису розмови. Але він почав викручувати руки, забрав його і віддав молодому дияконові. Той передав телефон чоловікові, що сидів у «Мерседесі». На мої прохання повернути не реагували, відкинули до лавки, а той диякон порадив по телефон прийти на наступний день».

Приписане пуританство

Приписане пуританство

Нещодавно директор дитячого парку міста Сімферополь Олександр Шабанов вирішив доповнити список недозволених дій на території парку. Раніше там було заборонено вигулювати собак, розпивати алкогольні напої та курити. А віднедавна ще й цілуватися. Порушникам загрожує штраф у 600 гривень. Сам директор свою пуританську ініціативу пояснив журналістам так: «Люди похилого віку почали скаржитись нам, що молодь на лавках парку відверто цілується». Щоправда, директор не сказав, хто буде затримувати закоханих порушників та стягувати з них досить немалу суму штрафу.

Прийде Кирилюк — зоопарку каюк?

Прийде Кирилюк — зоопарку каюк?

Вірогідний наступний директор Київського зоопарку Євген Кирилюк учора розповів пресі, що «керівництво міста» вже запропонувало йому зайняти звільнену Олексієм Толстоуховим посаду. «Я думав цілих півтори хвилини і погодився», — сказав Кирилюк газеті «Сегодня». І навіть поділився своїми планами щодо майбутнього благоустрою зоопарку: привезти слоних, полагодити вольєри, перевірити стан здоров’я всіх тварин та чіткіше контролювати, хто і чим їх годує, щоб запобігти смертельним випадкам, яких за останні роки побільшало в столичному зоопарку.

Канікули перенесуть через вибори

Канікули перенесуть через вибори

Міністр освіти Дмитро Табачник рекомендував керівникам середніх навчальних закладів розпочати канікули на чотири дні раніше. Про це йдеться у листі профільного міністерства до обласних управлінь освіти. Пов’язане таке перенесення з тим, що більшість виборчих дільниць розташовані в приміщеннях шкіл, а багато викладачів та представників шкільної адміністрації працюють у виборчих комісіях.

Всупереч Табачнику

Всупереч Табачнику

 У Львові, як і обіцяли, видали посібник з історії України для учнів 10—11 класів, в якому сучасна історія держави виписана без табу та переписувань. На противагу «табачниківському» підручнику, у львівському висвітлено теми Голодомору, Другої світової війни та визвольного руху УПА. Посібник ледь устиг з’явитися друком, як його вже замовляють у різних областях України. Щодо Львова, коштом міського бюджету такі посібники потраплять у кожну місцеву школу. Як уже повідомляла «УМ», раніше аналогічну ініціативу в місті Лева було виявлено і до учнів 5–х класів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики