«У «Динамо» починається нова ера»

27.09.2012
«У «Динамо» починається нова ера»

Рішення призначити Олега Блохіна головним тренером «Динамо» (Київ) було дійсно несподіваним для багатьох уболівальників, та й працівників клубу. Проте поспішним його назвати не можна, сказав президент «Динамо» Ігор Суркіс на вчорашній зустрічі з журналістами. Адже він давно вже бачив Блохіна на посаді наставника команди.

Нагадаємо, в понеділок Суркіс відправив у відставку з посади головного Юрія Сьоміна, а менш ніж через добу повідомив про наступника — знаменитого в минулому динамівця Блохіна.

«Я не бажаю обговорювати роботу колишнього тренера, не хочу і не буду, я не цим прийшов займатися в «Динамо», — заявив учора Олег Володимирович. — Моє завдання — підняти команду на новий рівень. Клуб має рухатися далі». Головним на даному етапі новий тренер вважає результат, а гра, як він зазначив, прийде з часом. У свою чергу Ігор Суркіс вважає, що проблема — в моральному дусі команди, і він ні в якому разі не має бути таким, яким його бачили в останніх матчах клубу (1:4 із «Шахтарем» і «Парі Сен–Жермен»).

«Зрозуміло, що простіше було б дограти сезон [із Сьоміним] і призначити нового тренера в кінці року. Але ви самі розумієте, яка ситуація склалася в «Динамо», тому я прийняв рішення відразу, — сказав президент клубу. — Я дуже вдячний Олегу Володимировичу за те, що він погодився посеред сезону очолити команду. Для «Динамо» не все втрачено як у чемпіонаті, так і в Лізі чемпіонів». За словами Суркіса, нижче другого місця в чемпіонаті України команда тепер точно не опуститься, і спостерігати за її грою «точно не буде нудно — це я вам обіцяю».

Питання щодо штабу Блохіна ще остаточно не вирішене, але в його складі точно будуть Олексій Михайличенко, Сергій Ребров, Андрій Баль, тренери воротарів Михайло Михайлов і Юрій Роменський.

Щодо роботи на посаді головного тренера збірної України, то Олег Блохін заявив: «Я не хочу, щоб мене називали або вважали зрадником. Я не зраджував національні інтереси, як вважають деякі журналісти. Але я проти поєднання двох посад, тому що це непросто. Мені не вдалося б тренувати обидві команди. Зараз важкий час для «Динамо», і я прийшов...»

До речі, Блохін запропонував ФФУ свій варіант бачення, хто має очолити збірну після нього, але у федерації, певно, є власне бачення. Називати свого висуванця Олег Володимирович відмовився.

Наразі ж уболівальники сподіваються побачити нове «Динамо» й купують квитки на матч Ліги чемпіонів проти загребських одноклубників. Дес­нянська районна держадміністрація звернулася з проханням забронювати на НСК «Олімпійський» аж три сектори. Як зазначили під час прес–конференції, такого ще ніколи не було. А вболівальники аргументують це тим, що «йдуть на Блохіна».

Катерина БАЧИНСЬКА
  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>