Наталко Полтавко, вдягни вишиванку

Наталко Полтавко, вдягни вишиванку

На День міста, який полтавці щороку відзначають 23 вересня, тут уперше під егідою мерії влаштують масштабний парад вишиванок. Дійство вже одержало назву «Полтава вишивана». На нього речники міської влади запрошують не лише патріотично налаштованих земляків та гостей обласного центру, а й місцеві установи, підприємства, організації та навчальні заклади, які матимуть можливість виявити креативність при формуванні своїх колон.

Самогубство в кредит

Самогубство в кредит

У передсмертній записці 24­річна Аліна з Краматорська і 22­річний Кирило з Харкова пояснили, що причиною добровільного відходу з життя стали злидні. Їхнє кохання на смерть прирекла сувора українська реальність — немає власного житла, грошей i постійна залежність від волі батьків.

По 150 — і працюй

По 150 — і працюй

Прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем керівним складом роти міліції особливого призначення «Беркут» Управління МВС у Сумській області. Як уже повідомляла «УМ», із заявою про регулярні побори командирів «беркутівці» звернулися спочатку до керівництва обласної міліції, а згодом — до прокуратури.

Ступка проти Косіора

Ступка проти Косіора

У Дніпропетровську почалася нова хвиля боротьби за перейменування вулиці одіозного натхненника трагедії 1932—1933 років Станіслава Косіора. Перша, як писала вже «УМ», завершилася нічим — ініціативу громадськості рішуче провалила провладна більшість у міськраді.

На слова меншості

На слова меншості

Депутатська більшість у Дніпропетровській міській раді «відв’язалася» по повній. Мало того, що проголосили російську мову так званою регіональною, так ще й гімн обласного центру затвердили.

У жодному оці

У жодному оці

16 вересня в Луцьку пройде Свято тверезості. Проведення першого для України подібного заходу відбувається з ініціативи Волинської єпархії Української православної церкви, Волинського православного братства тверезості ім. Іоанна Кронштадтського у партнерстві з Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та міською громадською радою.

Трюк чи вендета?

Трюк чи вендета?

Активісти хакерського руху Anonymus підтвердили, що зламали сайт Херсонської ОДА. На головній сторінці головного представницького органу виконавчої влади в області майже добу красувалася маска Гая з комікса «V означає Вендета» і фраза «До початку нової інформаційної ери на Херсонщині залишилося...».

Всі статті рубрики