Травмована «Газель»

Травмована «Газель»

Учора о 5–й ранку за 11 кілометрів від Сімферополя на трасі Харків—Сімферополь зіштовхнулися мікроавтобус «Мерседес–спринтер», у якому на відпочинок їхали люди з Кременчука Полтавської області, та «Газель» iз вантажем м’яса. Як повідомила прес–служба Головного територіального управління МНС у Криму, обставини зіткнення з’ясовує слідство. Швидше за все, зіткнення відбулося на великій швидкості, адже «Газель» буквально розірвало навпіл, двигун лежав за 5 метрiв від автомобіля. Мікроавтобус iз сильно пошкодженою правою перед­ньою частиною вилетів з автодороги і впав на лівий бік.

Бандера на Кавказі

Бандера на Кавказі

Альпіністи львівського клубу «Екстрем», які назвали досі безіменну вершину в районі Казбегі на кордоні Грузії та Росії іменем Степана Бандери («УМ» про це вже писала), повернулися додому. Гору висотою 4125 м підкорили за три дні. На вершині альпіністи встановили меморіальну дошку «Степан Бандера — Герой України» та червоно–чорний прапор.

Історія — не лише «табачниківська»

Історія — не лише «табачниківська»

У Львові видали посібник з історії України для учнів 5–х класів — додатковий до «табачниківського» варіанта підручника. Боротьба Української повстанської армії, Холодний Яр, Голодомор, бій під Крутами — новий посібник, автором якого є вчитель історії школи №28 Андрій Закалюк, докладно висвітлює ті теми, які в нинішніх «офіційних» підручниках висвітлені погано або й не наведені взагалі. Вартість книжки видавництва «Астролябія» — 35 гривень. Управління освіти Львівської міської ради закупить для шкіл дві тисячі таких посібників.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики