«Стоятимемо за мову до останнього!»

«Стоятимемо за мову до останнього!»

Хоч би що собі думали політики, а прості люди не хочуть миритися з ухваленням одіозного закону Колесніченка—Ківалова. Активісти в Києві та інших містах зібрали вже понад 700 тисяч голосів проти «мовного законопроекту». Про це «УМ» учора розповіли учасники ланцюгової безстрокової акції протесту, яка відбувається все там же — перед Українським домом.

За російську — до міста Лева

За російську — до міста Лева

Партія регіонів збирає повнолітніх добровольців на мітинги до Львова на підтримку російської мови — таке повідомлення користувача «Серьоги Грушина» в одній із соціальних мереж сколихнуло не лише інтернет–спільноту, а й громадськість Львова. За участь у мітингу обіцяють заплатити по 150 гривень за день. У Львівському офісі Партії регіонів (ПР) такому повідомленню дуже здивувалися і запевнили «УМ», що не мають до нього жодного стосунку, а тому «намагаються з’ясувати, в чому справа», але підозрюють, що «перед виборами таких повідомлень буде ще багато».

Чума не з Африки — від сусідів

Чума не з Африки — від сусідів

Мешканці Комишуватки Приморського району впродовж уже кількох діб ізольовані від решти світу. Від села до райцентру — лише кілька кілометрів, а туди не дістатися, бо нікого не випускають. Карантин введено з огляду на те, що в одному з приватних господарств зафіксовано падіж свиней, а фахівці Київського НДІ з лабораторної діагностики і ветеринарно–санітарної медицини виявили в ДНК вірус африканської чуми. Ситуацію ускладнює те, що Комишуватка розташована на берегах річки Обиточна, яка несе свої води в Азовське море.

Куди взяли, туди й пішов

Куди взяли, туди й пішов

Учора в абітурієнтів почався фінальний етап вступу до вищих навчальних закладів. Списки з прізвищами тих, кому пощастило пройти конкурс до ВНЗ, було оприлюднено опівдні. До 4 серпня вони мають подати оригінали документів до того вишу, куди вирішили вступати. Зарахувати офіційно на денну форму навчання за державним замовленням мають до 11 серпня, «контрактників» — до 25 серпня. А з 5 серпня почнеться «друга хвиля» вступу: після того, як відсіються вступники, які обрали інші виші, свої документи зможуть подати наступні в черзі. Нагадаємо, вступати можна до п’яти вищих навчальних закладів і на три спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей).

«Чорна вдова» наближається

«Чорна вдова» наближається

У місті на Дніпрі б’ють на сполох: наближається небезпечний павук — каракурт. І хоча смертність від укусу «чорної вдови» становить 2—4 відсотки, психотропна отрута, що виділяється при цьому, спричиняє спазми, судоми і навіть параліч. Якщо раніше середовищем існування каракуртів були посушливі солончаки, лимани і береги солоних озер, характерні для місцевостей зі спекотним і сухим кліматом (Крим, Херсонська та Миколаївська області), то останніми роками їх усе частіше стали зустрічати і в південних районах Дніпропетровщини (Нікополь, Орджонікідзе та прилеглих до них селах). Але й цим небезпечні павуки не обмежилися й наполегливо освоюють усе нові території.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Апеляція до «заМовників»

Апеляція до «заМовників»

Ще не встигло висохнути чорнило від підпису Володимира Литвина під скандальним мовним законом, як спікер уже «включає задню». Голова Верховної Ради пропонує ухвалити закон «Про порядок застосування мов в Україні», який передбачає скасування скандального закону Колесніченка й Ківалова. Спікер пропонує Президенту Януковичу «усунути неузгодженості та неточності у прийнятому мовному законі» і надіслав главі держави відповідні пропозиції.

Всі статті рубрики