Підсмалений рейс

Підсмалений рейс

На Харківщині під час руху загорівся рейсовий автобус Neoplan, що прямував із Куп’янська. «Автобус не доїхав до Харкова кілька кілометрів. Я з сім’єю їхав у цьому автобусі, слава Богу, жертв немає, але паніка у людей — це жах! Автобус був переповнений, водій підбирав людей «на кожному розі». Коли водію повідомили, що горить, і салон повний диму, воно забуло відчинити задні двері. Капець, потім двері відчинили, автобус згорів за 5 хвилин», — написав про подію на харківському форумі користувач із ніком Димарик.

Відпочинок зі стресом

Відпочинок зі стресом

Зворотня дорога неабияк попсувала групі білоруських туристів враження від відпочинку на чорноморському узбережжі Криму. На 105–му кілометрі автотраси Сімферополь—Херсон автобус CETRA, що повертався до Білорусі з відочивальниками кримського пансіонату «Мрія», лоб у лоб зіштовхнувся з мікроавтобусом Ford Transit. Після цього автобус перекинувся на бік, і в нього врізалося авто Lada Kalina. За уточненими даними, в аварії постраждали 43 людини, з них восьмеро — діти. Майже 30 людей відразу госпіталізували з травмами різного ступеня важкості. На щастя, ніхто не загинув.

Таксі на той світ

Таксі на той світ

У селі Юрківка Звенигородського району 28–річний водій «Жигулів», мешканець міста Ватутіне, на повороті не впорався з керуванням і в’їхав у сад старих вишень, врізавшись у дерево. «Загинули двоє молодих людей iз нашого села — 21–річний хлопець, який щойно повернувся з армії, та його двоюрідна 18–річна сестра, яка приїхала на літо до матері. Це страшне горе у двох сестер, мешканок нашого села, тому допомагаємо їм iз похоронами дітей, збираємо гроші», — важко зітхає, коментуючи «УМ» дорожньо–транспортну пригоду, голова сільської ради села Юрківка Валентина Цегельна.

Дипломи подорожчають. Але не скрізь

Дипломи подорожчають. Але не скрізь

З нового навчального року вища освіта в багатьох вишах України стане дорожчою — вітчизняні інститути та університети з вересня підвищили плату за навчання «на контракті». Про це повідомляє «Український бізнес ресурс». Для тих, хто вже навчається, вартість навчання залишиться незмінною, а от новоспечені студенти вже мають орієнтуватися на дещо вищі ціни.

Іменем Ганни Герман!

Іменем Ганни Герман!

Родич радника глави держави Ганни Герман Олег Бокало не просто побився, а підняв руку на вагітну дружину і жінку–слідчого. За інформацією з власних джерел «УМ», Бокало вдарив жінку в міліцейській формі, розірвавши на ній одяг і ображаючи ще й словесно.

На дно без сил

На дно без сил

Пошуки Віталія Печінки, який був головою Ушкальської сільради Херсонщини, тривали чотири доби. 19 липня 36–річний чоловік разом із компанією знайомих у моторному човні вирушив на нічну прогулянку на Каховське водосховище.

Тунель у Європу

Тунель у Європу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Незвичайну знахідку на околиці Ужгорода виявили співробітники Служби безпеки спільно з прикордонниками та правоохоронцями. В одному з будинків, який колись належав співробітнику СБУ, міліціонери виявили підземний лаз завдовжки понад півкілометра. Вихід із тунелю привів міліціонерів у ліс на території сусідньої Словаччини. У такий спосіб, підозрюють слідчі, власник лазу, в обхід офіційного пункту пропуску на кордоні, переправляв на ту сторону не лише контрабандні товари, а й людей.

Патріоти — на Говерлі

Патріоти — на Говерлі

Для «нашоукраїнців» сходження на вершину Говерли, присвячене вшануванню Декларації про державний суверенітет України, починаючи з 16 липня 2001–го, стало своєрідним партійним ритуалом. Саме цього дня одинадцять років тому екс–Прем’єр–міністр Віктор Ющенко оголосив з висоти 2061 метр про створення нової, опозиційної до режиму Леоніда Кучми, політичної сили «Наша Україна». Відтоді підкорення Говерли соратниками Ющенка відбувалося щорічно за будь–якої погоди і політичних розкладів.

«Зломлені», але переможці

«Зломлені», але переможці

Цьогорічне нововведення на Одеському фестивалі — володаря Гран–прі визначають глядачі — мало, щонайменше, дві важливі мети. По–перше, так можна було визначити смаки публіки і, відповідно, зробити деякі висновки щодо програми наступного фестивалю. А по–друге, якщо ці смаки не збiгатимуться з професійним уявленням про якісне кіно — а саме так і мало бути — то рішення журі під головуванням Андрія Планова, яке визначало кращі фільм, режисуру, акторський ансамбль тощо, дозволить витримати баланс експертної оцінки ОМКФ. Власне, рішення виявилося дуже мудрим.

Сонце повертається

Сонце повертається

Дощі відступили — на Україну знову насувається аномальна спека. Синоптики переконують: наступні кілька днів будуть найспекотнiшими цього літа. «Цього тижня на території України переважатиме суха й спекотна погода. Надходитиме гаряче повітря тропічного походження і погоду визначатиме переважно поле підвищеного тиску», — розповіла «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики