І напоїмо, і про безпеку подбаємо

І напоїмо, і про безпеку подбаємо

Кризу подолано! Про це свідчать не тільки рекламні ролики провладної партії, а й оптимістичний настрій Прем’єр–міністра Миколи Азарова. «Незважаючи на негативний вплив світової кон’юнктури та рецесію в Євросоюзі, економіка України продовжує зростати, — бадьоро відрапортував він на вчорашньому засіданні уряду. — Реальний ріст ВВП за перше півріччя становить 2,5%, індекс промислового виробництва — 100,4%. У добувній промисловості обсяги виробництва зросли на 2,7%, виробництво сільськогосподарської продукції збільшилося на 7,4%, роздрібна торгівля — на 16%. У цілому, це позитивні показники». На такій хвилі позитиву саме час зайнятися і більш буденними завданнями.

«Відмазати» Погосяна

«Відмазати» Погосяна

Судова тяганина у справі Оксани Макар, яку 8 березня зґвалтували, задушили й викинули на будівельний майданчик троє нелюдів, наближається до завершення. Залишилося опитати трьох свідків і провести 3–4 засідання суду (цей процес займе ще два тижні), після чого буде проведено відеоекспертизу свідчень підсудних і дебати. Далі — оголошення вироку.

Футбольний локомотив

Футбольний локомотив

Проведення в нашій державі чемпіонату Європи з футболу стало своєрідним локомотивом для розвитку вітчизняної інфраструктури, вважає виконавчий директор асоціації «Зіркових готелів» Дмитро Прохоров. «Якщо порівнювати кількість готелів у містах–господарях чемпіонату, то з 2010 року їх кількість зросла на 114%. У Києві було 112 готелів, а стало 241, Донецьк мав 53 — тепер 136 тощо. Найбільше п’ятизіркових готелів за цей час з’явилося у Харкові — 11», — каже Прохоров.

«Гетьман Сагайдачний» з «Океанським щитом»

«Гетьман Сагайдачний» з «Океанським щитом»

Наступного року українські військові моряки долучаться до міжнародної антипіратської операції. Таку інформацію під час брифінгу «Збройні сили України у 2012 навчальному році» оприлюднив перший заступник начальника Генерального штабу ЗCУ, віце–адмірал Ігор Кабаненко. До участі в «Океанському щиті» готується фрегат «Гетьман Сагайдачний» iз палубним гелікоптером та групою спецпризначенців на борту. «Це наш внесок у патрулювання районів можливих дій піратів у складі міжнародного військово–морського угруповання», — зазначив віце–адмірал. Що безпосередньо вплине на рівень захищеності українських моряків та екіпажів, які працюють на міжнародних морських торговельних лініях.

Ну, корсари, постривайте!

Ну, корсари, постривайте!

П’ять мільйонів доларів виділила американська сторона Миколаївщині в рамках спеціальної урядової програми США, що надається містам та регіонам, які беруть участь у військово–морських навчаннях «Cі бриз». На ці кошти в Очакові збудують об’єкт для боротьби зі світовим піратством і тероризмом. Саме в цьому місті диcлoкується підpозділ українських ВМС, до кола діяльності якого входять такі завдання. Свого часу для цього спецпідрозділу за cприяння американських військових було придбано швидкохідні човни, які залучатимуть до протидії піратству і тероризму на морі. Але, щоб їх використовувати, потрібен спеціальний причал. В українців на його оснащення не було ні грошей, ні відповідних спеціалістів. Отож досягнуто домовленості, що такі роботи проведуть у рамках навчань «Сі бриз». У будівництві беруть участь як американські, так і українські робітники. А всі матеріали закуплено на території України.

Гуртожитки приватизують

Гуртожитки приватизують

Учора Президент підписав ухвалений Верховною Радою Закон «Про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012—2015 роки». Згідно з цим законом, «громадяни, які проживають у гуртожитках державної форми власності, можуть приватизувати займані ними житлові приміщення після передання таких гуртожитків у власність територіальних громад». Сфера дії закону поширюється на громадян, які не мають власного житла, більше п’яти років на законних підставах зареєстровані за місцем проживання в гуртожитках i фактично проживають у них. Не дозволяється приватизовувати гуртожитки, які розташовані на територіях закритих військових поселень, підприємств, установ та організацій, а також ботанічних садів, біосферних заповідників, культурних пам’яток та, що важливо, гуртожитки, які перебувають в аварійному стані.

Сухарик зі «згущенкою»

Сухарик зі «згущенкою»

Позавчора конкурсний перегляд міжнародної програми Одеського кінофестивалю був особливим — демонстрували українську стрічку Валентина Васяновича «Звичайна справа». Люди, що стежать за кінопроцесом у нашій країні, на цей сеанс збиралися з деяким побоюванням. «Звичайну справу» запустили кілька років тому, потім у 2008–му через брак фінансування знімальній групі довелося взяти дворічну паузу — а такі тривалі тайм–аути картині швидше зашкодять, аніж допоможуть... До того ж «Звичайна справа» — це дебют документаліста Васяновича в художньому кіно, а максималізм та амбіційність дебютанта повною мірою, звісно ж, не зможуть компенсувати досвід, який напрацьовується роками.

Всі статті рубрики