Криваве урядове відрядження

Криваве урядове відрядження

Жахливе ДТП сталося позавчора на кордоні Рівненської та Житомирської областей. Троє чиновників з Міністерства регіонального розвитку (серед яких — директор Департаменту відомства та помічник міністра Анатолія Близнюка) поверталися з робочої поїздки до Рівного. За попередньою інформацією, водій урядової «Тойоти» врізався у відбійник, машина перекинулася і розчавила двох велосипедистів уже на смузі зустрічного руху.

Пастора не згадала

Пастора не згадала

Днями Деснянський райсуд столиці оголосив вирок у справі Ірини Данильченко, засновниці ПП «Грант», яке пов’язують зі скандально відомим «Посольством Божим» пастора Сандея Аделаджі. Пані Данильченко визнано винною у шахрайстві й засуджено до семи з половиною років позбавлення волі.

Геройська вершина

Геройська вершина

Львівські альпіністи з клубу «Екстрем» учора здійснили сходження на безіменну вершину висотою 4125 м у районі Казбегі на кордоні Грузії та Росії. У рамках громадської акції «Герої України на вершинах світу» цю гору вони планують назвати на честь лідера ОУН Степана Бандери. У штурмі вершини взяли участь шість досвідчених альпіністів­українців, iз них п’ятеро львів’ян та один тернополянин. Профінансував акцію тернопільський громадський діяч Михайло Апостол.

За ґрати — довічно… і ще на 20 років

За ґрати — довічно… і ще на 20 років

У Сполучених Штатах Америки до довічного ув’язнення засудили громадянина України Омеляна Боцвинюка. Як розповів «УМ» директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин, 52­річного Боцвинюка, зокрема звинувачували в торгівлі людьми, рекеті та підробці документів.

Уроки Генріха Федоровича

Уроки Генріха Федоровича

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На 82­му році життя завершив свій земний шлях Генріх Федорович Дворко — визначний учений­хімік, відомий правозахисник, самовідданий борець за українську ідею.

Атакують єгиптяни?

Атакують єгиптяни?

Згідно з рішенням суду, збанкрутіле підприємство «Mикoлaїв­oблaгpoшляxбyд» з 14 липня передано ЗАТ «Євpoпeйcьке пpaвo». «Однак знайшлися ще невідомі поки люди, які вважають, що можуть вважати це підприємство своїм: вони навіть не представилися, але активно почали захоплення територій «Mикoлaївoблaгpoшляхбуду». Ми можемо тільки припускати, хто зараз намагається встановити контроль над підприємством», — каже «УМ» адвокат об’єднання Максим Коваль.

Церкви не горять?

Церкви не горять?

Того дня, як і кожної неділі, у Свято–Покровській церкві села Вирівка Конотопського району проходило богослужіння. Близько другої години дня воно завершилося й миряни спокійно розійшлися. А потім здійнялася гроза. Як тепер роблять висновок фахівці, в церкву влучила блискавка. І хоча періщила сильна злива, вогонь спалахнув так потужно, що дощ не міг його загасити. Невдовзі над храмом уже здіймався дим.

«Зараз тут буде багато крові»

«Зараз тут буде багато крові»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У суботу в селі Ветли Любашiвського району на Волині — малій батьківщині першого віце–спікера Верховної Ради Адама Мартинюка — невідомі побили активістів громадянського руху «Відсіч» та журналістів місцевого видання «Перець волинський». Як повідомляє «Відсіч», молоді люди приїхали до округу №23, де балотуватиметься Мартинюк, у рамках кампанії «Помста за розкол країни». Вони хотіли поінформувати місцеве населення, чому не можна голосувати за Адама Івановича — «лобіста мовного законопроекту Колесніченка—Ківалова, союзника Партії регіонів». «Завершивши поширення листівок, активісти йшли селом, коли до них під’їхав автомобіль — білий «Фольксваген», з якого вийшли троє чоловіків спортивної статури й одразу почали бити активістів. Ті повідомили про напад журналістів та міліцію. Після цього нападники намагалися забрати в активістів телефони, а один розбили об асфальт. А потім сіли в автомобіль та зникли з місця подій», — повідомляє сайт організації.

Всі статті рубрики