Літня спека спадає: насувається «Льодовиковий період–4»

12.07.2012
Літня спека спадає: насувається «Льодовиковий період–4»

Мета життя для білки Скрат — маленька і майже непомітна. Це — жолудь. Звичайнісінький жолудь, на який кожен із нас неодноразово наступав у лісі і крокував далі, навіть не помітивши його. Але ж у кіно, як ви розумієте, все зовсім не так, як у житті. І жолудь «Льодовикового періоду» має гігантську силу, що здатна не лише розломити землю навпіл, а й здетонувати карколомну історію, яка триває вже кілька років.

Четверта каденція пухнастика Скрата на наших екранах має підзаголовок «Континентальний дрейф». Цього разу розкол суші на континенти розлучить Менні, Дієго, Сіда, Еллі та Персика, що, як ми пам’ятаємо, народилася у «Льодовиковому періоді–3». Перед цією катастрофою Менні та Персик часто сварилися — достатньо поширене явище у стосунках між батьками і дітьми. У фіналі завдяки сценаристам вони вже, звісно, значно краще розумітимуть одне одного... «Льодовиковий період» — це завжди і передусім історія про сім’ю, — говорить Лорі Форте, виконавчий продюсер усіх частин мультфільму. — Яким би не був новий сюжет, сім’я в ньому посідає важливе місце. Менні, Дієго, Сід та їхній клан, який постійно зростає, щиро підтримують одне одного».

У четвертій частині «Льдовикового періоду» лідером симпатій глядачів знову залишиться Скрат. «Жоден інший персонаж не приніс нам такого задоволення від роботи, як Скрат, — говорить режисер Стів Мартіно. — Кого ще можна без кінця збивати з ніг, кидати в різні боки, та так, щоб герой не втратив наполегливості й відчайдушної цілеспрямованості?».