Експертиза для Юлі

Експертиза для Юлі

Сьогодні Вищий спеціалізований суд iз розгляду цивільних і кримінальних справ має продовжити розгляд касації лідерки БЮТ Юлії Тимошенко на вирок Печерського райсуду в «газовій» справі, яким її засуджено до семи років позбавлення волі. Попереднє засідання у середині травня не відбулося через відсутність Леді Ю, але чи доставлять її до Києва з Харкова — невідомо. Тим більше що присутність скаржника на стадії розгляду касації необов’язкова.

Журналісти та терористи

Журналісти та терористи

Винятково таємницею слід­ства пояснюють у СБУ прискіпливий інтерес до окремих журналістів, які намагаються провести власне розслідування та вийти на зв’язок iз родичами осіб, підозрюваних в організації квітневих вибухів у Дніпропетровську. Так, у п’ятницю головний редактор «Української правди» Олена Притула написала у власному блозі, що СБУ нібито переслідує їхнього журналіста. За даними редакції, за ним ведуть зовнішнє спостереження, прослуховують телефонні розмови тощо.

Удар патріотів

Удар патріотів

Партія «Наша Україна» 31 липня планує проведення з’їзду. Про це журналістам повідомив член політради «НУ» Володимир В’язівський. Народний депутат–«нашоукраїнець» зазначив, що напередодні лідер партії «Наша Україна» Віктор Ющенко озвучив соратникам підсумки переговорів про укладення меморандуму з іншими політичними силами про співпрацю на парламентських виборах.

Для початку — захист мови

Для початку — захист мови

Громадські діячі та політики національно–демократичного спрямування виступили з ініціативою створення Всеукраїнського комітету на захист української мови. Серед облич руху — народні депутати від «НУНС» Олесь Доній і Юрій Стець, письменник Василь Шкляр, співачка Ніна Матвієнко, керівник каналу ТВі Микола Княжицький, інші журналісти, літератори, музиканти. Підтвердили свою участь Левко Лук’яненко, Степан Хмара, В’ячеслав Брюховецький, Микола Кульчинський, Володимир Яворівський, В’ячеслав Кириленко, Володимир Ар’єв, Іван Малкович, Юрій Винничук, сестри Тельнюк, Олександр Бригинець, Юрій Макаров, Юрій Андрухович та багато інших.

Всі статті рубрики