Кого притисне?

Кого притисне?

Сьогодні Європарламент має ухвалити резолюцію щодо України. Її текст було узгоджено вже вчора, і він, за оцінками самих європейських парламентаріїв, жорсткий.

Документ містить рекомендації до тих політиків, які вирішать відвідати Євро–2012: домагатися побачення з політичними в’язнями і не відвідувати VIP–трибуни. Водночас автори резолюції підкреслюють, що це не є бойкотом чемпіонату. Європарламент закликає українську владу «прояснити ситуацію з особами, яким винесений вирок по політично мотивованих справах». Червоною ниткою в тексті резолюції проходить думка про неприпустимість неучасті у виборах засуджених лідерів опозиції.

Мер повернувся

Мер повернувся

Столичний мер Леонід Черновецький, який півтора року не брав участі в жодних зустрічах, не ходив на роботу, а то й узагалі відпочивав поза Україною, вийшов на люди. Днями Леонід Михайлович узяв участь у зустрічі з делегацією Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. На фотографіях із заходу, викладених на сайті Київської міськдержадміністрації, Черновецький не схожий на людину, яка постійно відпочиває — він помітно втомлений, змучений та посивілий.

З почуттям національної гідності?

З почуттям національної гідності?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Щороку у третю неділю травня громадськість столиці приходить у Бикiвнянський ліс — де лежать сотні тисяч невинно убієнних у 1937—1941 роках наших земляків. Сюди в цей поминальний день приїжджають люди з усіх регіонів України, щоб вшанувати своїх батька чи матір, брата чи сестру. Багато українців і досі не знають місця поховання своїх рідних, тому Биківня стала символом одного з найбільших місць масових розстрілів людей комуністичним режимом. За 20 років незалежності важко перелічити всіх людей доброї волі в Україні та поза нею сущих, які побували у цьому святому й трагічному для українців місці, вважаючи, як, приміром, понтифік Павло ІІ, таке паломництво обов’язком сумління.   

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики