НОВИНИ ПЛЮС

24.05.2012

ВР не захотіла відставки головного «тюремщика»

Верховна Рада не погодилася внести до порядку денного клопотання до Президента України про звільнення голови Державної пенітенціарної служби Олександра Лісіцкова. Проект такої постанови внесли опозиційні депутати, вказавши на численні порушення пенітенціарної служби країни в царині дотримання прав людини. За розгляд цього питання висловилися лише 135 депутатів.

Також Рада відмовилася зареєструвати проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу, які б уможливили виїзд екс–Прем’єрки на лікування за кордоном. Ініціатива Тараса Чорновола отримала схвалення лише 131 депутата. Член фракції Партії регіонів Ярослав Сухий назвав її «знущанням над здоровим глуздом», наголосивши, що в держави немає коштів на лікування за кордоном навіть тяжко хворих дітей. «Хто має лікуватися за кордоном за державні кошти? Ті злодії, причетні до розкрадання коштів?» — цитує нардепа УНІАН.

ОБСЄ в Україні визначить, скільки треба спостерігачів

До Києва прибула експертна група ОБСЄ. Візитери зустрінуться із представниками української влади, політичних партій та неурядових організацій, визначать ситуацію в країні напередодні парламентських виборів, а також встановлять, скільки спостерігачів від Організації і в які регіони слід буде направити під час виборчого моніторингу.