Геноцид у Верховній Раді

Геноцид у Верховній Раді

Петро Симоненко має понести кримінальну відповідальність за виправдання злочинів сталінізму, а саму Компартію треба заборонити, — так у партії «Наша Україна» відреагували на зловісну ескападу голови фракції комуністів у Верховній Раді. Відповідне звернення керівництво «нашоукраїнців» спрямувало в Генеральну прокуратуру. Нагадаємо, позавчора, під час розгляду поданого лідером Меджлісу Мустафою Джемільовим законопроекту «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою», Симоненко заявив, що депортація кримських татар «була здійснена для їхнього порятунку». А депутат iз його фракції Петро Цибенко взагалі заявив, що «якщо провести ретельний аналіз, то депортація була вимушеним кроком». Історія ж свідчить, що з понад 20 тисяч вивезених iз рідних домівок татар майже половина загинули.

На «зону» ще рано

На «зону» ще рано

Найближчими днями захисники екс–глави МВС Юрія Луценка подадуть касацію на винесене позавчора рішення Апеляційного суду Києва, що залишив у силі вирок, яким екс–голову МВС засуджено до чотирьох років позбавлення волі. Касація потрібна для того, щоб вичерпати всі можливості і способи національного захисту, після чого лідер «Народної самооборони» отримає юридичну можливість звернутися до Європейського суду з прав людини, на який він покладає свою останню надію.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Блокадний день

Блокадний день

Учора зранку депутати від опозиції блокували парламентську трибуну, а потому БЮТівці взагалі залишили залу Верховної Ради. «Не хочемо бути статистами, не хочемо приймати закони, які не виконуються», — пояснив колегам лідер фракції БЮТ Андрій Кожемякін. Та головна причина, каже він, — не виконана жодна з вимог, які були висунуті після нібито побиття Юлії Тимошенко в колонії під час її перевезення до лікарні. Кожемякін зачитав відкриту заяву до Генпрокурора Пшонки, в якій БЮТ вимагає «припинити аморальну та незаконну відеозйомку в лікарняній палаті» та в маніпуляційних, де проводяться процедури, й «притягнути до кримінальної відповідальності причетних до цього осіб». Також опозиція вимагає притягнути до кримінальної відповідальності посадовців Міністерства охорони здоров’я та пенітенціарної системи, які посприяли розповсюдженню у ЗМІ конфіденційної інформації про стан здоров’я Тимошенко. Кінцева вимога — звільнити екс–Прем’єрку з–під варти.

«Чорнуха» — замість правди?

«Чорнуха» — замість правди?

Олександра Харченка, головного редактора інформагенції УНІАН, зміщено з посади. Увечері 15 травня призначений у березні генеральний директор ТОВ «Агентство УНІАН» Вадим Осадчий запропонував йому «піти по–хорошому», з матеріальною компенсацією. Харченко відмовився.

Всі статті рубрики