ЦИТАТИ ТИЖНЯ

18.05.2012

Юрій Луценко,
ув’язнений лідер «Народної самооборони» —
про паралелі між царством Януковича та біблійного Валтасара:

— У «Межигір’ї» на золотих стінах палацу перед олов’яними очима пихатого дес­пота вже проступили біблейські слова попередження: «Мене, текел, упарсін», які пророк розтлумачив зажерливому вавилонському володарю як кінець його панування, бо Бог обчислив його царство і поклав кінець йому, зважив його на вагах і знайшов його дуже легким.

(«Українська правда»)

 

Віктор Янукович,
Президент України
— звертаючись до керівників підприємств Донецької області з проханням підвищити зарплати працівникам:

— Мені бабуся казала: «Сьогодні за день потрібно прополоти город». Я думав, як це зробити?! А вона казала: «Не бійся: очі бояться, а руки роблять». У мене була мотивація допомогти бабусі».

(«Острів»)

 

Юлія Тимошенко,
ув’язнена лідерка БЮТ
— про одне із завдань опозиції після приходу до влади:

— Я також прошу об’єднану опозицію відразу після перемоги передбачити в нашій спільній платформі створення спеціального комітету за участі громадськості щодо організації повернення підприємцям їхньої приватної власності, яка рейдерським та адміністративно–бандитським шляхом була відібрана у середнього класу на користь нових родин за останні два роки.

(Бі–Бі–Сі)

 

Юрій Болдирєв,
нардеп від Партії регіонів
— тост під час вечері після засідання міжпарламентської групи дружби «Україна—ЄС»:

— Давайте вип’ємо за те, щоб Юлію Тимошенко нарешті під конвоєм доставили в США, заарештували, дали довічний термін і щоб ми про неї більше не чули з її хворобами.

(Facebook Мустафи Найєма)

 

В’ячеслав Піховшек,
журналіст із пулу Президента Януковича
— про збіг антиукраїнських настроїв Росії та Німеччини (у перехопленні від «Вікілікс»):

— Посол США цитує Володимира Горбуліна, на той час — радника Віктора Ющенка. За «фірмовим» стилем дійсно віриться, що Володимир Павлович міг так сказати: «У Києві — два посольства Росії, а різниця між ними лише в тому, що одне з них говорить німецькою мовою».

(УНІАН)