«Тіньова» правда

«Тіньова» правда

Уперше за всю історію незалежності нашої держави сорок вітчизняних правозахисних організацій об’єдналися, підготувавши звіт на тему дотримання прав людини в Україні. Офіційний звіт у версії влади представник уряду презентує 1 листопада в Раді з прав людини в Женеві у рамках проходження нашою державою Універсального періодичного огляду (УПО). А так звану «тіньову доповідь», тобто свою версію, правозахисники вже направили в Організацію Об’єднаних Націй, щоб фахівці УПО змогли сформувати для себе об’єктивне враження про стан речей в Україні. У ній, зокрема, поінформували про ситуацію з катуваннями, дискримінацією, системою судочинства, охорони здоров’я та освіти в нашій державі тощо.

«Газель» не проскочила

«Газель» не проскочила

Учора в районі селища Воронцовка Красноперекопського району Автономної Республіки Крим сталася кривава дорожньо–транспортна пригода: на перехресті автошляху Чорноморське—Красноперекопськ—Сімферополь зіткнулися маршрутне таксі «Газель» і вантажний бус «Мерседес» iз причепом. Рятувальникам і трьом автомобілям «швидкої», які прибули на місце аварії, довелося надавати допомогу дев’ятьом постраждалим. За попередньою інформацією, маршрутне таксі доставляло людей на обстеження у Кримську республіканську лікарню ім. Семашка, а вантажопасажирський бус «Мерседес» повертався в Київ iз села Чорноморське.

«Люби сусіда свого!»

«Люби сусіда свого!»

Незважаючи на дощову погоду й поминальні дні, через які столиця в останні кілька днів напівспорожніла, минулої суботи на Михайлівській площі зібралося близько тисячі киян — на акцію протесту проти руйнування Андріївського узвозу. Нагадаємо, два тижні тому компанія ЕСТА–Холдинг, що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, знесла три будинки — два на території фабрики «Юність» і один кутовий, що виходить фасадом на узвіз.

Оксану втратили, Сашу — рятують

Оксану втратили, Сашу — рятують

Родичі 18–річної мешканки Миколаєва Олександри Попової, яку по–звірячому побили в той самий день, коли було скоєно резонансний злочин проти її покійної землячки Оксани Макар, упевнені, що дівчина вже вийшла з коми. А от лікарі поки не беруться давати якихось прогнозів. На думку медиків, треба ще трохи зачекати. Нагадаємо, Олександра стала випадковою жертвою розлюченого чоловіка, який 8 березня посварився з дружиною та зірвав зло на ні в чому не винній дівчині. Сашу доставили в міську лікарню у стані глибокої коми. Минуло вже 43 дні, проте до свідомості вона досі не прийшла. Хоча лікарі відзначають позитивну динаміку: постраждала вже реагує на сильні світлові подразники.

Презервативи зі смаком політики

Презервативи зі смаком політики

Презервативи нерозривно пов’язані з політикою. Принаймні такий висновок випливає з постанови суду, в якій іменем України сказано: «Як встановлено по справі, 24 лютого 2012 року ВГО «Коаліція учасників Помаранчевої революції» під нібито доброчинною роздачею контрацептивів, у межах акції боротьби зі СНІДом і венеричними захворюваннями, фактично провела політичний захід, про що свідчать відповідна атрибутика, написи на коробках iз контрацептивами та матеріали відео– і фотозйомки».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ігор Лубченко: Відстоювати свободу слова треба постійно

Ігор Лубченко: Відстоювати свободу слова треба постійно

Сьогодні–завтра у Києві проходитиме черговий з’їзд Спілки журналістів України, яку півтора десятка років поспіль — упродовж трьох каденцій — очолює Ігор Лубченко. Основною інтригою зібрання НСЖУ, до лав якої, за офіційною статистикою, входить близько 19 тисяч членів, буде обрання нового голови. Ігор Лубченко ще два роки тому заявив, що не буде балотуватися знову. Хто є найреальнішим кандидатом на цю посаду і які проблеми продовжуватиме вирішувати НСЖУ — з цими питаннями «УМ» звернулася до її чинного очільника.

Всі статті рубрики